ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Τι ώρα θα έχουμε την πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος


Γύρω στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής (25/01/2015), δηλαδή δυόμισι ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, η Singular Logic θα είναι σε θέση να δώσει μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο διευθύνων σύμβουλος της Singular Logic, Μιχάλης Καριώτογλου επεσήμανε την ιδιομορφία αυτών των εκλογών, καθώς όπως είπε υπάρχουν πολλά μικρά κόμματα, που ενδεχομένως θα βρίσκονται κοντά στο 3%.

Όπως ανέφερε, σε 4.815 εκλογικά τμήματα, που αντιστοιχούν στο 25% του συνόλου των εκλογικών τμημάτων, θα έχουν δοθεί στους δικαστικούς αντιπροσώπους κινητά τηλέφωνα, με τα οποία, μετά το τέλος της καταμέτρησης θα μπορούν να στέλνουν κωδικοποιημένο μήνυμα στην εταιρεία με τα αποτελέσματα.

Ο κ. Καριώτογλου τόνισε ότι αυτή είναι η πιο γρήγορη και ασφαλής ενημέρωση, που οδηγεί σε ασφαλή εκτίμηση αποτελέσματος για όλη την επικράτεια.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η επιλογή των εκλογικών τμημάτων έχει γίνει με τεχνικά κριτήρια και όχι πολιτικά, καθώς προτιμώνται τα μεγαλύτερα και όχι τα πολύ μικρά που δίνουν μη ενδεικτικά αποτελέσματα για το σύνολο της επικράτειας.

Επίσης, για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές, οι περιφέρειες θα διαθέτουν τη δυνατότητα να καταχωρούν στο σύστημα μετάδοσης και τους σταυρούς, όμως η Singular Logic διευκρινίζει ότι εκτός από την Αθήνα και τον Πειραιά, τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας για τις υπόλοιπες περιοχές θα ανακοινωθούν την επόμενη μέρα.

Πηγή: newsbomb.gr