ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Οι όροι του Καμμένου για τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα είναι στην επόμενη Βουλή και θα σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

"Εμείς δεν έχουμε προσκόλληση με κανέναν, είμαστε Ανεξάρτητοι Έλληνες. Οι προτάσεις μας είναι κατατεθειμένες στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα, οι κόκκινες γραμμές σαφείς. Δεν είμαστε πολιτική δύναμη η οποία κάνει κωλοτούμπες", δήλωσε ο κ. Καμμένος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

Αντιθέτως, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, λέγοντας ότι "η ΝΔ δεν υπάρχει πλέον. Αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς έχει κλέψει τη σημαία της και τρέχει συκοφαντώντας την με την πολιτική την οποία ασκεί".

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. αναφέρθηκε επίσης στις κόκκινες γραμμές που θα βάλει στον Αλέξη Τσίπρα. "Πρώτο σημείο τα εθνικά μας θέματα, το θέμα της Θράκης και της πολιτικής που ακολουθούν μέσω της ανοχής στα ψηφοδέλτιά τους ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για υποψηφίους που υποδεικνύει το προξενείο της Κομοτηνής. Δεύτερο σημείο το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας. Τρίτο σημείο το θέμα της μη αποδοχής οποιουδήποτε σχεδίου για την Κύπρο τύπου Ανάν ΙΙ. Σε ένα δεύτερο κύκλο βρίσκονται τα θέματα που έχουν να κάνουν με τον άρρηκτο δεσμό Ελληνισμού και Ορθοδοξίας. Ένας τρίτος κύκλος αφορά στα θέματα προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας και της χαμηλής φορολογίας" είπε.

Όσον αφορά το χρέος ο κ. Καμμένος ανέφερε: "Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει ότι αυτό το χρέος είναι βιώσιμο, εκτός από τον ίδιο τον Σαμαρά. Βεβαίως και πρέπει να γίνει κούρεμα. Αυτό το κούρεμα θα το επιδιώξουμε με όλες τις δυνάμεις του έθνους ενωμένες".

Πηγή: parapolitika.gr