Το “καρφί” της Καϊλή σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει super market υποψηφίων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργεί τη ψευδαίσθηση στους Έλληνες ότι μπορεί να διαπραγματευτεί τους όρους του πακέτου για την Ελλάδα άμεσα, γιατί αυτό δεν μπορεί να γίνει» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή στην τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ. «Χρειάζεται, πρόσθεσε, να συμφωνήσουν όλα τα κράτη και αυτό είναι σε αυτή τη φάση δύσκολο, καθώς δεν μπορούν να φέρουν τα θέμα στο εσωτερικό των χωρών του. Για παράδειγμα στη Φινλανδία έχει εκλογές. Πως είναι δυνατόν να φέρει ο Φιλανδός πρωθυπουργός ένα τέτοιο θέμα στη χώρα του προεκλογικά. Ας μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο».

Σχολιάζοντας τον τρόπο που εντάσσονται οι βουλευτές στα κομματικά ψηφοδέλτια, η κα Καϊλη παρατήρησε ότι υπάρχει ένα «σούπερ μάρκετ» βουλευτών με τους οποίους τα κόμματα συνδιαλέγονται για να τους εντάξουν χωρίς πολιτικά κριτήρια στις τάξεις τους, στη λογική του «ποιος θα μου φέρει περισσότερους σταυρούς», συμπληρώνοντας ότι αυτό απογοητεύει τον κόσμο, μπερδεύει τον δημόσιο διάλογο, και τελικά καταλήγει σε μια Βουλή σαν αυτή που έχουμε σήμερα.

Σχετικά με την την πολιτική ασάφεια στο Ποτάμι και τον νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα του, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ , σημείωσε τα εξής: «Το Ποτάμι ενώ ξεκίνησε σαν κόμμα χωρίς πολιτικούς, έφτασε να έχει ένα ακαθόριστο πολιτικό στίγμα με τη συμμετοχή πολιτικών από τελείως διαφορετικές αφετηρίες. Αλλά το Ποτάμι, αν και δηλώνει κεντροαριστερή δύναμη, έχει την αμέριστη υποστήριξη του ALDE και των Ευρωπαίων Νεοφιλελεύθερων και τη ρητή υποστήριξη από τον Φερχόφσταντ, τον εκφραστή της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που μάλιστα τους διαφημίζει στο site του».

Για το αποτέλεσμα των εκλογών και τι πρέπει να κάνουν οι πολιτικές δυνάμεις, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι πρώτος, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει αυτοδυναμία.

Ακολούθως, υποστήριξε πως είναι πολύ σημαντικό η τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης να μη πέσει στα χέρια της Χρυσής Αυγής. Επίσης, διατύπωσε την άποψη ότι οι πολιτικές δυνάμεις δεν πρέπει να προσπαθούν να είναι συμπαθείς στον κόσμο με ψεύτικες ελπίδες. «Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει το όνομα του Μνημονίου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει πολιτική. Επίσης υπάρχει ένα πλάνο 315 δις για επενδύσεις από το σχέδιο Γιούνγκερ που δεν πρέπει να διακινδυνέψουμε τη θέση μας στη διεκδίκησή του με άστοχες πολιτικής» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, η κα Καϊλή υπενθύμισε ότι ως ευρωβουλευτής έχει βάλει από το πρώτο εξάμηνο στην Ετήσια έκθεση Φορολόγησης τη προστασία της πρώτης κατοικίας από την κρατική υπερφορολόγηση, και αυτό έγινε μέρος της πολιτικής της ΕΕ.

«Γίνεται σημαντική δουλειά στο τομέα της οικονομίας και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα μαζί με το ΠΑΣΟΚ αλλάζει θεαματικά προς το καλύτερο την Ευρώπη, και τη καθημερινότητα των πολιτών» κατέληξε