Σαμαράς: Αχρείαστος, ταπεινωτικός συμβιβασμός η συμφωνία με τα Σκόπια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με σκληρές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου αντέδρασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ για τη "Βόρεια Μακεδονία". Χαρακτήρισε ταπεινωτικό συμβιβασμό τη συμφωνία και ανιστόρητο τον ΠτΔ.

Ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει πως δεν είναι μόνο κακή η συμφωνία. Κάνει λόγο για αχρείαστο και ταπεινωτικό συμβιβασμό της κυβέρνησης. Και σημειώνει πως οι πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να καλύψουν την καθολική απογοήτευση του ελληνικού λαού.

Μιλά επίσης για «ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα». Η οποία, όπως τονίζει, «δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου».

«Δεν ήταν «εθνικιστής» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», ούτε ήταν «τυχοδιώκτης» ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι «το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια»».
Σαμαράς: Δεν θα κλέψουν την ψυχή των Ελλήνων

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά η κυβέρνηση δεν έδωσε μόνο το όνομα, αλλά και την εθνότητα και την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στα Σκόπια, φαλκιδεύοντας, όπως λέει, την ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς και δημιουργώντας πολλαπλές εστίες προστριβών στο μέλλον αλλά και υπονομεύοντας τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.

«Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπέκλεψαν με τα ψέματά τους την ψήφο του ελληνικού λαού. Ας γνωρίζουν όμως ότι οι Έλληνες δεν θα δεχθούν να τους κλέψουν και την ψυχή τους», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.

Πηγή: www.newsit.gr