Ντ. Μπακογιάννη: Ποτέ δεν έχω προτείνει το όνομα “Μακεδονία-Σκόπια”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ουδέποτε λέει η Ντόρα Μπακογιάννη ότι συζήτησε την ονομασία “Μακεδονία-Σκόπια” - “Η ΝΔ και εγώ δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τα έγγραφα Κοτζιά” προσθέτει

“Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει προτείνει ποτέ την ονομασία «Μακεδονία-Σκόπια». Και σε ό,τι με αφορά ουδέποτε συζήτησα μια τέτοια ονομασία. Η θέση του κόμματός μας ήταν συγκεκριμένη: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Αυτό προϋπέθετε συνταγματική αλλαγή και απαλοιφή όλων των αλυτρωτικών διατάξεων”.

Αυτά τονίζει για το Σκοπιανό σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και συμπληρώνει “αυτή τη θέση μας την έχει ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων τρεις φορές μέχρι σήμερα”. Υπογραμμίζει ότι “η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την δημοσιοποίηση των εγγράφων με την οποία απειλεί ο κ. Κοτζιάς”.

Για το μεταναστευτικό και την απόφαση της Τουρκίας η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει ότι η χώρα μας πρέπει να ακολουθήσει πιο αποτελεσματική πολιτική στο μεταναστευτικό και εκτιμά ότι “τυχόν ακύρωση της συμφωνίας είναι μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα αλλά και πρόβλημα για την Ευρώπη η οποία δεν μπορεί να αρκείται σε δηλώσεις”.

Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ ως κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει δική της πολιτική η πρώην υπουργός σημειώνει ότι προτεραιότητά είναι η μείωση φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, η διευκόλυνση και ενίσχυση των επενδύσεων που θα δώσουν δουλειές και ευκαιρίες στα νέα παιδιά και υποστηρίζει ότι “είναι επιλογή της κυβέρνησης και όχι των δανειστών και εταίρων η υψηλή φορολογία και τα εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα που στραγγίζουν την αγορά και καθηλώνουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας”.

Πηγή: εφημερίδα Παραπολιτικά