Παρελθόν ο Τζιώτης από το ΣΥΡΙΖΑ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αν κάποιος μπει σήμερα στην ιστοσελίδα «neaellada.gr», θα δει ότι όλα έχουν σταματήσει στις 15 Σεπτεμβρίου 2014. Η ιστοσελίδα που δημιούργησε ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Τζιώτης, με το γνωστό σύνθημα που αποτέλεσε μήλο της Εριδος μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ενημερώνεται πια και στην πρώτη σελίδα της παραμένει μια φωτογραφία του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στην περσινή ΔΕΘ, λίγες μέρες δηλαδή προτού «εκπνεύσει» ο συγκεκριμένος ιστότοπος.

Αυτό, όμως, που δεν είναι γνωστό είναι ότι ο επικοινωνιολόγος δεν «μένει» πια στην Κουμουνδούρου. Για την ακρίβεια, όπως τονίζουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι σχέσεις του με το κόμμα έχουν διαρραγεί και ο ίδιος δεν ανήκει εδώ και καιρό στο επικοινωνιακό επιτελείο του. Μάλιστα, όπως φαίνεται από την ημερομηνία «εκπνοής» του «neaellada.gr», το «διαζύγιο» του κ. Τζιώτη με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν προμελετημένο να συμβεί ακριβώς μετά τις ευρωεκλογές. Οι λόγοι, όπως ομονοούν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην Κουμουνδούρου, ήταν πολλοί.

Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ

Ο βασικός λόγος του «διαζυγίου» που επικαλούνται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι η καμπάνια των ευρωεκλογών δεν άρεσε σε πολλούς. Το κεντρικό σύνθημα «Νέα Ελλάδα - Πρώτη Φορά Αριστερά» θεωρήθηκε ότι φόβισε τον κόσμο που δεν ανήκει στον αριστερό χώρο, αλλά έβλεπε με συμπάθεια τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και το σύνθημα «Ψηφίζουμε για τη ζωή μας» θεωρήθηκε ασύμβατο με τις ευρωεκλογές, καθώς αυτές δεν σημαίνουν αλλαγή εξουσίας…

Ωστόσο, τα βαθύτερα αίτια της λύσης της συνεργασίας ήταν άλλα. Κατ’ αρχάς, ενοχλούσε ο τρόπος ζωής του αμερικανοτραφούς επικοινωνιολόγου, με τη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Οπως, άλλωστε, και οι φωτογραφίες του με τα πολυτελή αμάξια Porsche και τα καλλίγραμμα μοντέλα δίπλα του. «Ενας άνθρωπος που είχε συνδέσει την προεκλογική εκστρατεία ενός αριστερού κόμματος που προσπαθεί να πείσει τον λαό για αλλαγή σελίδας με τη χλιδάτη ζωή του δεν μπορούσε να ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ», λένε στελέχη της Κουμουνδούρου. Τη στιγμή, μάλιστα, που αρκετοί βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκονται σε κατάσταση άμυνας για τα χαρτοφυλάκια και τις καταθέσεις τους…

Εκτός αυτού, στην Κουμουνδούρου δεν μπορούσαν να χωνέψουν τις πολιτικές επιλογές που έκανε ο Δ. Τζιώτης πριν από την ανάληψη της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα, ο κ. Τζιώτης, φίλος της οικογένειας Παπανδρέου, είχε διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Πριν από λίγα χρόνια, επίσης, είχε διεκδικήσει τη δημαρχία της Βουλιαγμένης απέναντι στον Γρηγόρη Κασιδόκωστα με τον πολιτικό μανδύα του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το περιβάλλον του, οι επιλογές αυτές ήταν περισσότερο για να γίνει γνωστός στο ευρύτερο κοινό, καθώς και για να ακουστεί η εταιρεία επικοινωνίας του, Clever Bank. Εκ του αποτελέσματος, τα κατάφερε, καθώς προσέφερε τις συμβουλές του σε θέματα στρατηγικής στις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις και στα υπουργεία Αμυνας, Πολιτισμού, Παιδείας, Τουρισμού και Εξωτερικών.

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο αυτό. Το όνομά του ενεπλάκη και σε υπόθεση πλαστών εγγυητικών επιστολών και κονδυλίων ΕΣΠΑ και εκεί, όπως λέει και ο λαός μας, τρίτωσε το κακό.

Οι φωνές στην Κουμουνδούρου δυνάμωσαν και ήταν υπέρ της απομάκρυνσής του. Ο ηλιοκαμένος επικοινωνιολόγος, που σύχναζε στο εστιατόριο «Αλάτσι» του Σταύρου Θεοδωράκη, με γνωστές κολλητές παρέες, όπως για παράδειγμα αυτή του Νίκου Παπανδρέου, μπήκε στον πάγο από τους επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ, όταν άρχισε να διαφοροποιείται αισθητά από την πολιτική της συγκυβέρνησης ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και όταν ξεκίνησαν οι πρώτες φήμες για τη δημιουργία νέου κόμματος από αυτόν. Αλλη μία χρονική σύμπτωση που δεν είναι τυχαία… «Μήπως είδε μια νέα ευκαιρία συνεργασίας;», αναρωτιούνταν πολλοί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσει ξανά τις πολλές γνωριμίες του στον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο.


Πηγή: parapolitika.gr