Τι αποκάλυψε για τη συνάντηση με τους Έλληνες στρατιωτικούς ο Μανώλης Κεφαλογιάννης


Για «υψηλό φρόνημα» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έκανε λόγο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος τους επισκέφθηκε στις φυλακές της Αδριανούπολης όπου και κρατούνται. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε βάρος τους.

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ είναι επί της ουσίας ο πρώτος ευρωπαίος αξιωματούχος που επισκέφθηκε τους στρατιωτικούς μετά την σύλληψή τους την την 1η Μαρτίου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» και στον Νίκο Ευαγγελάτο στο κανάλι «Ε», ανέφερε πως συνολικά η επίσκεψή του στις φυλακές κράτησε πάνω από 2,5 ώρες.

Γύρω στα τρία τέταρτα κράτησε η συνομιλία του με τον δοικητή των φυλακών για τις συνθήκες κράτησης και 1,5 ώρα η συνάντηση με τους στρατιωτικούς.

Η επαφή ήταν απευθείας και χωρίς διαχωριστικό τζάμι.

«Τους μετέφερα την στήριξη όλων»

Τόνισε ότι τους μετέφερε την αγάπη των Ελλήνων πολιτών αλλά και την στήριξη της Ευρώπης. Τους γνωστοποίησε την ομόφωνη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για την αποφυλάκισή τους και την στήριξη που υπάρχει και από την Ε.Ε προς τα πρόσωπά τους.

Τους είπε επίσης πως θα συνεχιστούν,ε με τη συναίνεση όλων των δυνάμεων, οι προσπάθειες να απελευθερωθούν, καθώς αυτή τη στιγμή κρατούνται παράνομα.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες να μείνει ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα η αποφυλάκιση τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.newsit.gr