Νέα συμμαχία “έκλεισε” το Ποτάμι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το Ποτάμι επέλεξε η κίνηση Ευρώπη-Οικολογία για να συμπλεύσει εκλογικά, καθώς "σήμερα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια αυτόνομη σημαντική παρουσία ενός Πράσινου κόμματος και η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις". Αυτό τόνισε σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα για την επίσημη ανακοίνωση της εκλογικής συμμαχίας ο Κωνσταντίνος Κατώπης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της κίνησης.

"Δεν επιλέγουμε", είπε "την ασφάλεια της απομόνωσης. Επιδιώκουμε συμμαχίες και συνεργασίες για να προωθήσουμε καινοτόμες λύσεις στα σημαντικότερα προβλήματα όπως είναι η έξοδος από την κρίση και η κλιματική αλλαγή".

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως η επιμονή του Ποταμιού να φέρνει στην επιφάνεια συνεχώς θέματα όπως οι χωματερές, τα πλαστικά στη θάλασσα και η κλιματική αλλαγή είναι αυτή που έφερε από την πρώτη στιγμή κοντά το Ποτάμι με τους φίλους από την Ευρώπη- Οικολογία.

Τόνισε πως η συμπόρευση δεν είναι "προεκλογική" καθώς έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και η κοινή βάση είναι ότι "η γη ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε. Από εδώ κι έπειτα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να συμπεριφερόμαστε ως περαστικοί και να έχουμε το μυαλό μας στο τι θα παραδώσουμε στις επόμενες γενεές".

Πηγή: Parapolitika.gr