Το δίλημμα που έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε προεκλογικό τόνο η δήλωσή του μετά την ψηφοφορία

Το πρώτο δίλημμα της προεκλογικής περιόδου έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του μιλώντας για σταθερότητα ή περιπέτειες λέγοντας χαρακτηριστικά

"Στις 4 εβδομάδες ως τις εκλογές ο λαός θα μάθει όλη την αλήθεια για να αποφασίσει για το μέλλον του στην κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση. Αλλα και για να μάθει την αλήθεια για το πως μπορούμε να ξανακυλήσουμε στη βαθιά κρίση. Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν όσοι σύρουν τη χώρα σε περιπέτειες. Είναι η ώρα της Δημοκρατίας. Δημοκρατία σημαίνει αλήθεια και ευθύνη. Αλήθεια προς τον κόσμο και ευθύνη προς το εθνικό συμφέρον. Ήρθε η ώρα του λαού και να μην έχετε καμία αμφιβολία η νίκη θα είναι δική μας".

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

"Σήμερα είχαμε την τελευταία ψηφοφορία για τον Πρόεδρο.Κάναμε ότι μπορούσαμε για να εκλεγεί πρόεδρος και να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές που περικλείουν σοβαρούς κινδύνους και δεν τις θέλει ο λαός. Πολλοί ανεξάρτητοι ψήφισαν για Πρόεδρο, αλλά δυστυχώς μια μειοψηφία 132 βουλευτών μέσα στους οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή αυγή καταψήφισαν. Οσοι καταψήφισαν φέρουν την ευθύνη. Οτι δεν έκαναν οι βουλευτές θα το κάνουν οι πολίτες. Να μείνουμε στην σταθερή πορεία των μεταρρυθμίσεων και να βγούμε από την κρίση. Καταφέραμε τόσα πολλά που ο ίδιος ο λαός δεν θα επιτρέψει να γυρίσουμε στα ελλείμματα στον εξωτερικό δανεισμό. Δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι θυσίες του"