Κοτζιάς για Σκοπιανό: Απομένουν τα πιο μεγάλα προβλήματα – Προσπαθούμε να τα λύσουμε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την πρόοοδο στις συνομιλίες για το Σκοπιανό αναγνώρισαν ο Νίκος Κοτζιάς κα ο Νικολά Ντιμιτρόφ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Οχρίδα, μετά τη συνάντησή τους.

«Όσο συζητούσαμε, συναντήθηκαν και οι ομάδες εργασίες, οι οποίες συμφώνησαν για μελλοντική συνεργασία σε διαφορετικούς τομείς… Θα ενημερώσουμε τους πρωθυπουργούς μας, θα είμαστε σε επαφή και μόλις έχουμε κάτι συγκεκριμένο για το επόμενο βήμα θα σας ενημερώσουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε: «Θα συναντηθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα  στην τετραμερή διασυνοριακή σύνοδο στη Θεσσαλονίκη, στις 3 και 4 Μαΐου, καθώς και στις 11 και 12 Μαΐου στην Αθήνα. Θέλω να ευχαριστήσω τους διπλωμάτες και των δύο κρατών που έχουν κάνει σοβαρές προόδους στο αντικείμενο που έχουν αναλάβει. Όσο πιο κοντά ερχόμαστε και λύνουμε τα ζητήματα, μας απομένουν όλο και λιγότερα θεματα για συζήτηση. Αλλά είναι και τα πιο δύσκολα. Κάναμε τα θετικά βήματα που μπορέσαμε να κάνουμε σήμερα. Πάντα ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να κανουμε και τα μεγάλα -πιο δύσκολα- βήματα πιο δύσκολα, να τα κάνουμε εύκολα. Τα μεγάλα προβλήματα τα βρήκαμε μπροστά μας και προσπαθούμε να τα λύσουμε…».
Έφτασε χθες το βράδυ

Ο κ. Κοτζιάς έφθασε στην Οχρίδα χθες το βράδυ, από το Βελιγράδι, μετά τις συναντήσεις που είχε με τον ομόλογό του και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Σερβίαςμ, Ίβιτσα Ντάτσιτς, και τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Στην Οχρίδα τον υποδέχθηκε ο Νικόλα Ντιμιτρόφ, ο οποίος παρέθεσε δείπνο εργασίας στον Έλληνα ομόλογό του και τις εκατέρωθεν αντιπροσωπείες.

Οι σημερινές συνομιλίες άρχισαν επίσημα στις 09:00 (10:00 ώρα Ελλάδος).

Πηγή: www.newsit.gr