Γιατί αρνήθηκε να δώσει το όνομα ο Χαϊκάλης;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέες εξελίξεις πυροδότησε η καταγγελία του βουλευτή τον ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, που έβαλε βόμβα στο πολιτικό σκηνικό λέγοντας πως έγινε προσπάθεια δωροδοκίας του λίγες ήμερες πριν τη διεξαγωγή της πρώτης ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής, στην πολύωρη κατάθεση που έδωσε το Σάββατο στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, έκανε λόγο για πρόταση που ανερχόταν στα 2-3 εκατομμύρια ευρώ και παρέδωσε οπτικό-ηχητικό ντοκουμέντο. Σύμφωνα με όσα είπε, οικονομικός παράγοντας, του προσέφερε 700.000 μετρητά, διακανονισμό του δανείου του από την τράπεζα για το σπίτι του και συμβόλαια με διαφημιστικές εταιρίες ώστε να "ξεπλυθούν" τα χρήματα.

Εκτός τους Προέδρου των ΑΝΕΛ, ο κ. Χαϊκάλης ενημέρωσε και τον φίλο του ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο που τον βοήθησε να "καθαρίσει" το υλικό από ήχους που ακούγονταν. Οι συζητήσεις όπως είπε έγιναν στις 5 Δεκεμβρίου, στις 6 Δεκεμβρίου έγινε δεύτερο ραντεβού και καταγραφή του, ενώ υπήρξε και τρίτη στις 13 Δεκεμβρίου.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για το αν κατονόμασε τελικά τον άνθρωπο που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει. Στον κ. Παναγιωτόπουλο, που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για το θέμα αρνήθηκε δυο φορές να κατανομάσει το πρόσωπο που προσπάθησε να τον εξαγοράσει, παρότι ρωτήθηκε επισταμένως. Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για αποκάλυψη του ονόματος στην κατάθεση που έδωσε στη ΓΑΔΑ.

Πηγή: parapolitika.gr