Στο Παρίσι αύριο το νέο ραντεβού της τρόικας με την κυβέρνηση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο Παρίσι θα γίνει η νέα συνάντηση, πιθανότατα αύριο, εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς είναι οριστικό ότι οι δανειστές δεν θα έρθουν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο Bloomberg, στόχος της συνάντησης θα είναι να γεφυρωθεί το χάσμα και να αντιμετωπισθούν τα σημεία τριβής σε ασφαλιστικό και εργασιακά.

Μετά την ανακοίνωση του Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, έσπευσε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχει εκτάκτως συνάντηση αυτή την ώρα με τον Αντώνη Σαμαρά. Λίγο αργότερα, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει το ραντεβού κυβέρνησης-τρόικας στο Παρίσι.

Τι αναφέρει το Μαξίμου

Το Μαξίμου χαρακτήρισε την εξέλιξη θετική. Πάντως διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση στο εξωτερικό ότι : «Εμείς δεν θα δεχτούμε υφεσιακά μέτρα που υπονομεύουν την εφαρμογή του Προϋπολογισμού του 2015». Σημειώνεται ότι ο Προϋπολογισμός θα ψηφιστεί στις 7 Δεκεμβρίου και την επομένη θα διεξαχθεί το Eurogroup όπου θα αποφασιστεί η εκταμίευση της τελευταίας δόσης προς την Ελλάδα και η ολοκλήρωση του μνημονιακού προγράμματος.

Πηγή: parapolitika.gr