Επίτιμος δημότης Ναυπλίου ο Αντώνης Σαμαράς


Επίτιμος δημότης Ναυπλιέων ανακηρύχθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου, έπειτα από πρόταση του δημάρχου της πόλης Δημήτρη Κωστούρου.

Ο κ. Κωστούρος ζήτησε να υπερψηφιστεί η πρότασή του λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός «έχει στενή σχέση με την πόλη, στάθηκε στην πόλη και στον δήμο όποτε αυτό χρειάστηκε, κι έτσι του λέμε ένα ευχαριστώ».

«Καλούμαστε να τιμήσουμε έναν άνθρωπο που είναι εν ενεργεία πρωθυπουργός της χώρας, στο ανώτατο αξίωμα που μπορεί να τον οδηγήσει η ψήφος, σαν επίτιμο δημότη» πρόσθεσε.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία και υπερψηφίστηκε από την παράταξη του δημάρχου και τρεις συμβούλους της παράταξης «Ναύπλιο- Νέα Ελπίδα» του Χρήστου Γραμματικόπουλου, ο οποίος στην εισήγησή του σημείωσε ότι η πρόταση έρχεται σε λανθασμένη χρονική περίοδο.

Καταψήφισαν η παράταξη «Αυτοδιοικητική Ριζοσπαστική Ανατροπή» του Παντελή Κοκκινόπουλου, που χαρακτήρισε την πρόταση ανακήρυξης προσβλητική, ενώ απουσίαζαν από τη συνεδρίαση οι σύμβουλοι των παρατάξεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της «Άλλης Πρότασης», οι οποίοι όμως με ανακοινώσεις τους είχαν ταχθεί εναντίον.

Η τελετή της ανακήρυξης αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Πηγή: Zougla.gr