Συνάντηση Αβραμόπουλου με τον Στόλτενμπεργκ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο επίκεντρο οι προκλήσεις ασφαλείας που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα

Στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ βρέθηκαν τα θέματα που αφορούν στις προκλήσεις ασφαλείας που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα, το μέλλον του ΝΑΤΟ, την προοπτική των ευρωατλαντικών σχέσεων και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας.

Στη δήλωση του ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε την ανάγκη για «εποικοδομητική και ειλικρινή στήριξη όλων των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ» στο πρόσωπο του νέου γενικού γραμματέα της Συμμαχίας, «προκειμένου ν' ανταπεξέλθει με επιτυχία στη δύσκολη αλλά καίριας σημασίας αποστολή του».

«Υπενθύμισα στον κ. Στόλτεμπεργκ», πρόσθεσε, «ότι η Ελλάδα, σε όλη την πορεία της εντός του ΝΑΤΟ, έχει συνεισφέρει και έχει τιμήσει στο ακέραιο τις συμμαχικές της υποχρεώσεις, αγωνιζόμενη πάντοτε μαζί με τους συμμάχους της για την προάσπιση της ειρήνης, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας όπου κι αν χρειάστηκε».

«Ο κ. Στόλτεμπεργκ», συνέχισε, «είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το αξιόμαχο και τη δύναμη πυρός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η χώρα μας, είναι ιδιαιτέρως περήφανη για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και μαχητικότητας και των τριών κλάδων των Ενόπλων της Δυνάμεων, κάτι που την κατατάσσει ανάμεσα στα κράτη με τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη στρατιωτική αποτρεπτική ισχύ στην Ευρώπη ίσως και παγκοσμίως», επανέλαβε.

Ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε το νέο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ ότι ως Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «θα εργαστώ εποικοδομητικά και με καλή διάθεση προκειμένου οι συνέργιες ΝΑΤΟ και Ε.Ε. να συγκλίνουν ακόμα πιο πολύ, προς όφελος του κοινού οράματος των δύο Οργανισμών».