Οικονόμου κατά της Εκκλησίας για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Υπέρ του νομοσχεδιου για την αλλαγη φυλου τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Βασιλης Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο τουλάχιστον επί της αρχής, καθώς "ρυθμίζει θέματα που στην Ευρώπη έχουν ρυθμιστεί εδώ και πολλά χρόνια".

Ο κ Οικονόμου, όμως δεν σταμάτησε εκεί… καθώς άφησε αιχμές για την εκκλησία. Ο γαλάζιος βουλευτής ανέφερε ότι οι απόψεις της εκκλησίας είναι σεβαστές αλλά νομοθετούν τα κόμματα και η Βουλή και όχι η εκκλησία η οποία θα πρέπει να περιοριστεί στο πνευματικό της ρόλο.

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου συνέδεσε την ψήφιση του νομοσχεδίου με το κεντροδεξιό άνοιγμα που επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα δείξει πως η Νέα Δημοκρατία εννοεί αυτό το άνοιγμα, άνοιγμα που θα της επιτρέψει να κερδίσει την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.

Ο κ. Οικονόμου είναι ο πρώτος βουλευτής του κόμματος που παίρνει ευθέως θέση υπέρ του νομοσχεδίου δημοσίως, ενώ τις ίδιες απόψεις διατύπωσε και στην πρόσφατη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος.

Πηγή: www.newsit.gr