Ποινή φυλάκισης 11 μηνών για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης εκδικάστηκε σήμερα η υπόθεση του πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, για την καθυστέρηση ελέγχων και τη μείωση προστίμων σχετικά με τη ρύπανση στη λίμνη Κορώνεια.

Ο κος Ψωμιάδης καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 11 μηνών με αναστολή, ενώ το δικαστήριο καταδίκασε σε 8 μήνες με τριετή αναστολή τον πρώην προϊστάμενο της Διεύθυνσης Προστασίας Περιβάλλοντος, ενώ αθώωσε τους υπόλοιπους δυο κατηγορούμενους, μια γυναίκα και έναν άντρα.

Αναλυτικότερα, τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκαν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Προϊστάμενος της Δ.Π.Π. είναι της παράβαση καθήκοντος και της απιστίας. Σημειώνεται ότι το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία χθες είχε προτείνει την ενοχή του πρώην νομάρχη.

Σε πρώτο βαθμό, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης είχε επιβάλει στον Παναγιώτη Ψωμιάδη ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος και απιστία στην υπηρεσία. Με φυλάκιση 12 μηνών, με αναστολή, καταδικάστηκαν οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι.

Πηγή: parapolitika.gr