Δραγασάκης: Θα δώσουμε και φέτος τον "μποναμά" – Η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει κανονικά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επιβεβαίωσε την διανομή και φέτος Χριστουγεννιάτικου "μποναμά" ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό τόνισε ότι αυτή θα προχωρήσει και θα προστατευθούν και τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Δραγασάκης, επεσήμανε πως «ενδιαφερόμαστε να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό με όρους διασφάλισης δικαίου». Τόνισε παράλληλα πως «Η απόφαση του ΚΑΣ είναι συμβατή με τις δεσμεύσεις όπως και η απόφαση για τα δασικά ανοίγει το δρόμο να προχωρήσει η επένδυση» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «δεν συμφωνώ ότι πρέπει να θάψουμε τα αρχαία».

Τόνισε επίσης πως «είμαστε σε διαρκή επαφή με τους ενδιαφερόμενους…, θα κάνουμε ότι πρέπει με όρους νομιμότητας. ήταν γνωστό ότι υπάρχουν αρχαία και εντοπίζονται όταν αλλάζουν οι όροι χρήσης γης».

Για την αξιολόγηση ανέφερε πως «μέχρι το Eurogroup στις αρχές Νοεμβρίου έχουμε αυτοδεσμευθεί για ολοκλήρωση του 80% της αξιολόγησης και έως το τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί». «Στόχος είναι έως τον Ιούνιο να έχουν ολοκληρωθεί όλα» συμπλήρωσε.

«Και φέτος θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα»

Ο κ. Δραγασάκης επιβεβαίωσε πως «θα δοθεί από το πλεόνασμα «μέρισμα στην κοινωνία»» αλλά δεν επιβεβαίωσε πληροφορίες για συνολική διάθεση 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων με τους θεσμούς για τη διανομή του πλεονάσματος. «Το τελευταίο τρίμηνο θα είναι τρίμηνο ισχυρής ανάκαμψης. θα εκταμιευθούν τα ποσά για όσους έχουν λαμβάνειν» ενώ πρόσθεσε ότι «θα έλθει και η υποδόση».

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια τόνισε ότι «οι τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα… Χρειάζεται όμως να επιταχυνθούν οι διαδικασίες με τα κόκκινα δάνεια για να δοθούν νέα δάνεια στην οικονομία».

Πηγή: www.newsit.gr