Γιατί ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης – Πόσο θα φτάσει το Πάσχα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το τελευταίο διάστημα οι τιμές στιςβενζίνες είναι ανοδικές.

Το πετρέλαιοπαρουσιάστηκε σήμερα καθοδικό, ενώ οι τιμές στις βενζίνες έμειναν σταθερές.

Σημασία έχει όμως ότι είναι ακριβότερες από το προηγούμενο διάστημα και βέβαια ακριβότερες από τα μέσα του Φεβρουαρίου που έχουμε συνεχόμενες αυξήσεις.

  • Η πανελλαδική μέση τιμή την οποία ανακοινώνει το υπουργείο Ανάπτυξης είναι σήμερα στο 1 ευρώ και 97 λεπτά.
  • Και στην Αθήνα η μέση τιμή αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 1 ευρώ και 96 λεπτά, κοντεύει να αγγίξει το 2 ευρώ. Στη νησιωτική Ελλάδα οι τιμές είναι πολύ παραπάνω.

Όπως είπε στο o αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής Γιώργος Ασμάτογλου σχετικά με το γιατί η τιμή της βενζίνης ανεβαίνει ενώ το πετρέλαιο είναι σταθερό, αυτό συμβαίνει διότι η παράμετρος που διαμορφώνει την τελική τιμή του καυσίμου, είναι η ζήτηση.

Για τις τιμές των καυσίμων που θα διαμορφωθούν το Πάσχα κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη, αλλά θεωρώ ότι η βενζίνη θα είναι ακριβότερη” ανέφερε ο κ. Ασμάτογλου.

Όλες αυτές οι αυξήσεις, τις οποίες είδαμε το τελευταίο διάστημα, δεν προέρχονται ούτε λόγω του Πάσχα, ούτε λόγω των πυραυλικών επιθέσεων, αλλά βλέπουμε ότι οι αυξήσεις αυτές πράγματι έχουν έρθει από τα μέσα του Φεβρουαρίου και βέβαια είναι αυξήσεις οι οποίες επιβαρύνουν σημαντικά την τσέπη του Έλληνα καταναλωτή” συμπλήρωσε.

br