Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εκλογές με τέλη κυκλοφορίας από 10 ευρώ θα μπορούν να κάνουν εφέτος οι φορολογούμενοι που έχουν θέσει τα οχήματά τους σε καθεστώς ακινησίας.

Η διάταξη που θα ανοίγει τον δρόμο για την άρση της ακινησίας των αυτοκινήτων και την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα είναι έτοιμη και θα κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο διάστημα.

Αμέσως μετά η ΑΑΔΕ θα ανοίξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα myCar, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα μπορούν με λίγα κλικ από τον υπολογιστή τους ή το κινητό τους να άρουν την ακινησία του οχήματός τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για όσους μήνες θέλουν να τα κυκλοφορήσουν έως το τέλος του έτους.

Για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για 2 μήνες καταβάλλονται τα 2/12, για 3 μήνες καταβάλλονται τα 3/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας κ.ο.κ.

Αυτό σημαίνει ότι εάν ο ιδιοκτήτης ενός ΙΧ με ετήσια τέλη 120 ευρώ προχωρήσει σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός του για έναν μήνα, για παράδειγμα τον Απρίλιο, θα πληρώσει τέλη 10 ευρώ.