Μην κάνεις το λάθος: Η «γκάφα» με τις συσκευές που εκτοξεύει… στον Θεό τον λογαριασμό του ρεύματος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είναι ο μεγαλύτερος φόβος των Ελλήνων πολιτών. Αυτό που τους προκαλεί… τρόμο, καθώς μετά τις τελευταίες ανατιμήσεις το ρεύμα έχει γίνει πιο ακριβό κι από αβγά Φαμπερζέ (κι όχι όποια κι όποια, αλλά από εκείνα που είναι πιο σπάνια κι από τα γένια του σπανού).

Δεν είναι λίγες οι μαρτυρίες- το ακριβώς αντίθετο: είναι πάρα πολλές…- κατοίκων της χώρας μας που είδαν να τους έρχονται λογαριασμοί πέραν πάσης λογικής, καθώς το αναγραφόμενο νούμερο ήταν πολλές φορές 1000 και 2000 ευρώ, για διαμερίσματα των 60-70 τ.μ.

Γι’ αυτόν τον λόγο, άπαντες ψάχνουν τρόπο για τις πιο οικονομικές δυνατές λύσεις, προκειμένου να «βγει» ο χειμώνας- ο οποίος, θυμίζουμε, λόγω της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης λέγεται ξανά και ξανά πως θα είναι ο πιο δύσκολος από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες για οικονομία, ωστόσο, υπάρχει ένα σχεδόν… μοιραίο λάθος που κάνουμε όλοι μας και το οποίο ανεβάζει σημαντικότατα τους (ήδη φουσκωμένους) λογαριασμούς, με αποτέλεσμα να «ματώνει» η τσέπη μας.

Σε τι αναφερόμαστε;

Στο γεγονός πως αφήνουμε στην πρίζα συσκευές που δεν χρησιμοποιούμε, όπως για παράδειγμα την καφετιέρα, το λάπτοπ μας, το σεσουάρ και ούτω καθεξής.

Μπορεί μια τέτοια κίνηση να μοιάζει «αθώα», όμως αυξάνει σημαντικά την κατανάλωση ρεύματος και αυτό αποτυπώνεται στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς που έρχονται και μας κάνουν να… κλαίμε με μαύρο δάκρυ.

br