Σπάει όλα τα ρεκόρ ο τουρισμός στη Μεσόγειο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Ελλάδα έπιασε ήδη το 95% των εσόδων του 2019 - Γερμανοί και Βρετανοί οι αιμοδότες του τουρισμού μας, καθώς πάνω από το 1/3 του συνόλου των εισπράξεων του α' εξαμήνου ήταν από τις δύο αυτές εθνικότητες.

Στην Ελλάδα, οι Γερμανοί και οι Βρετανοί επισκέπτες έχουν ήδη ξοδέψει περισσότερα φέτος από αυτά που είχαν ξοδέψει το 2019, ενώ το κυβερνητικό επιτελείο δηλώνει πλέον ότι ήδη έχει πιαστεί το 95% των συνολικών εσόδων της περιόδου της κανονικότητας, αναμένοντας και τα έσοδα του καλοκαιριού, που είναι καθοριστικά για τον δημοσιονομικό χώρο που θα απελευθερωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία ήδη αναφέρουν τουριστικές επιδόσεις πέραν του αναμενόμενου.

Ενδεικτικά, στην πρωταθλήτρια της Μεσογείου ισπανική αγορά τα έσοδα έχουν ξεπεράσει ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2022 το 90% των εσόδων-ρεκόρ των 92,3 δισ. του 2019, με τις διαπιστώσεις τώρα να κάνουν λόγο για εξαιρετικές επιδόσεις, πάνω από τις προσδοκίες το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, οδηγώντας τελικά πολύ νωρίτερα του αναμενομένου σε επιστροφή στα προ πανδημίας επίπεδα. Αντίστοιχα και στη γειτονική Τουρκία μόλις προ ημερών αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω οι εκτιμήσεις για την πορεία των φετινών εσόδων, δίνοντας τεράστια ανάσα στην οικονομία.

Πηγή : protothema