Ανατροπή με την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κάρτα ανεργίας ανανέωση: Αλλαγές έρχονται στον χρόνο ανανέωσης της κάρτας ανεργίας, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρου Πρωτοψάλτη. Ειδικότερα, Θα απαιτείται πλέον ανανέωση της κάρτας, 20 ημέρες πριν λήξει.

Κάρτα ανεργίας: Αλλαγές στον χρόνο ανανέωσης

Μέχρι σήμερα, η ανανέωση αποτελεί προϋπόθεση για την επέκταση της ισχύος της. Γίνεται εντός διαστήματος πέντε (5) εργάσιμων ημερών πριν ή μετά την προβλεπόμενη λήξη ισχύος της κάρτας με τους έξης τρόπους:

  • μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, με τη χρήση κωδικών πρόσβασης,
  • μέσω ΚΕΠ, μέσω αντίστοιχης ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Με την καινούργια απόφαση του κ. Πρωτοψάλτη που θα ισχύσει σε χρόνο που θα ορίσει ο Οργανισμός, η ανανέωση της κάρτας ανεργίας θα γίνεται εντός διαστήματος 20 ημερολογιακών ημερών που προηγείται της προβλεπόμενης ημερομηνίας λήξης ισχύος της κάρτας, συμπεριλαμβανόμενης και της ημερομηνίας λήξεως με τους εξής τρόπους:

  • μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Οργανισμού , με τη χρήση κωδικών πρόσβασης,
  • μέσω ΚΕΠ, μέσω αντίστοιχης ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, οι άνεργοι θα ενημερωθούν το επόμενο διάστημα με email από τον ΟΑΕΔ. Μάλιστα, σε πρώτη φάση θα ισχύουν και τα δύο συστήματα ανανέωσης. Δηλαδή, θα ισχύει και το 20ημερο διάστημα ανανέωσης πριν τη λήξη της κάρτας, αλλά και οι 5 ημέρες πριν και μετά τη λήξη της κάρτας. Ουσιαστικά, ο ΟΑΕΔ αποφάσισε να διακόψει τη δυνατότητα ανανέωσης μετά την ημέρα λήξης, διότι διαπιστώθηκε πως δημιουργούνται προβλήματα στους ανέργους που θέλουν να συμμετέχουν σε προγράμματα του Οργανισμού και κατά συνέπεια, ο ΟΑΕΔ δέχεται σωρεία ενστάσεων.