Σούπερ μάρκετ: Νέο ωράριο μετά τα νέα μέτρα – Όσα πρέπει να γνωρίζετε


Ωράριο σούπερ μάρκετ: Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το μέτρο για έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 21.00 μ.μ. αντί στις 19.00 μ.μ. που ήταν τα Σαββατοκύριακα γεγονός που οδηγεί σε αλλαγές και στο ωράριο των σούπερ μάρκετ.

Διευρύνουν από σήμερα το ωράριο λειτουργίας τους τα σουπερ μάρκετ τα Σαββατοκύριακα μετά τις νέες αποφάσεις της κυβέρνησης για επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας μέχρι τις 21:00.

Έτσι θα ανοίγουν από τις 07:00 και θα κλείνουν γύρω στις 20:30 τόσο το Σάββατο όσο και τις καθημερινές.

Ωστόσο, κάθε επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να διαμορφώνει το ωράριο λειτουργίας της αλλά σε κάθε περίπτωση το κλείσιμο θα είναι πριν τις 21:00. Καλό είναι οι καταναλωτές να επικοινωνούν με τα καταστήματα που τους ενδιαφέρουν προκειμένου να ενημερώνονται για το ακριβές ωράριο λειτουργίας.

Η μετακίνηση θα συνεχίσει να γίνεται με αποστολή SMS με κωδικό 2 στο 13033.

SMS με τον κωδικό 6 για τη μετάβαση σε κομμωτήριο

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά όσους θέλουν να επισκεφθούν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών- τα οποία θα ανοίξουν τη Δευτέρα (22/03)- θα επιτρέπεται η μετάβαση από δήμο σε δήμο.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Ανάπτυξης με ανάρτηση στο Twitter ανακοίνωσε ότι επιτρέπεται «η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6». Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν το SMS ή το email του ραντεβού και να το επιδεικνύουν σε περίπτωση ελέγχου.