Πάγιες δαπάνες: Ποιες επιχειρήσεις θα λάβουν επιδότηση για φως, νερό, τηλέφωνο – Οι προϋποθέσεις

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Κλειδώνει» τον  Φεβρουαρίου η επιδότηση για κάλυψη μισθών και λογαριασμών ΔΕΚΟ -Ποιοι είναι οι δικαιούχοι.  

Νέα επιδότηση – «ανάσα» θα δοθεί σε επιχειρήσεις για να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα όπως φως, νερό, τηλέφωνο και μισθούς. Αυτό ξεκαθάρισε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Φως, νερό, τηλέφωνο, δημοτικά τέλη, ενοίκια, μισθοί: Αυτά είναι μερικά από τα έξοδα που έρχεται να καλύψει το κράτος με αυτό το νέο πρόγραμμα επιδότησης πάγιων δαπανών.

«Μη επιστρεπτέα επιδιώκεται να είναι η ενίσχυση πληττόμενων επιχειρήσεων, μέσω της κάλυψης των πάγιων» ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά της η Ελληνική Κυβέρνηση είναι σε τεχνικές συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίες και θα οδηγήσουν στην οριστικοποίηση των παραμέτρων του νέου μέτρου. Μέσα στον Φεβρουάριο υπολογίζεται να έχει διαμορφωθεί το σχετικό θεσμικό πλαίσιο.

Οι επιχειρήσεις θα κληθούν να καταχωρήσουν τα σχετικά δεδομένα για τον υπολογισμό του ποσού των παγίων δαπανών, όπως αυτές θα προσδιοριστούν από το υπουργείο Οικονομικών.

O υπουργός τόνισε ότι η υλοποίηση του μέτρου θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας mybusinesssupport της ΑΑΔΕ.

O κ. Σταίκούρας αναφέρθηκε αναλυτικά στις επιχειρήσεις που θα είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης.

Αναλυτικά δικαιούχοι της ενίσχυσης θα είναι επιχειρήσεις που:

  • Ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας,
  • Παρουσιάζουν μείωση τζίρου κατά τουλάχιστον 30% το 2020 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά
  • Καταγράφουν σημαντική ζημιά κατά το προηγούμενο έτος και
  • Απασχολούν εργαζόμενους.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ανώτατο όριο της ενίσχυσης -όπως αυτό θα καθοριστεί την επόμενη περίοδο- οι άλλες ενισχύσεις που έχουν λάβει οι επιχειρήσεις, αν και θα συνυπολογίζονται στο τελικό ποσό της ενίσχυσης, δεν σωρεύονται» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα «η συγκεκριμένη ενίσχυση θα είναι στοχευμένη ως προς την αξιοποίηση, και θα επιδιωχθεί να μην είναι επιστρεπτέα» ανέφερε.

Πηγή