Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2020: Πότε αρχίζουν και πόσο θα διαρκέσουν – Πότε «πέφτει» η Black Friday

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ανοιχτά θα είναι τα σούπερ μάρκετ και τα μαγαζιά την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου. Την ίδια ημέρα ξεκινούν και οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες, δηλαδή, μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.

Τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να λειτουργήσουν την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή την 1η Νοεμβρίου, από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Την πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων, στις 4 Νοεμβρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στον νομό είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας, για αυτούς που θα επιλέξουν να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους στις (4/11), είναι από τις 11:00 το πρωί μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Σημειώνεται ότι απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία για τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων ενώ σύμφωνα με έρευνα της ΕΣΕΕ οκτώ στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις (81%) πραγματοποίησαν χαμηλότερες πωλήσεις κατά τη διάρκεια της θερινής εκπτωτικής περιόδου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η Black Friday

Η Black Friday πέφτει φέτος την Παρασκευή, στις 27 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την ημέρα που περιμένει το καταναλωτικό κοινό προκειμένου να βρει τις πιο δελεαστικές προσφορές τόσο στα φυσικά καταστήματα όσο και στα ηλεκτρονικά.

Αν και η ημερομηνία της «Black Friday 2020», δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα για την ελληνική αγορά, ωστόσο πολλές αλυσίδες καταστημάτων ήδη προετοιμάζονται για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι οι καταναλωτές σε μεγάλο ποσοστό θα προτιμήσουν τις ηλεκτρονικές αγορές, φοβούμενοι τον συγχρωτισμό και τις μεγάλες ουρές που μπορεί να παρατηρηθούν στα καταστήματα τη συγκεκριμένη ημέρα. Την ίδια ώρα οι ειδικοί τονίζουν ότι από την αρχή της πανδημίας οι καταναλωτές εξοικειώθηκαν πολύ περισσότερο με τις ηλεκτρονικές αγορές.

Μετά την ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ πέφτει τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου του 2020 η «Cyber Monday».

Την ημέρα αυτή οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να βρουν μέσω μέσω διαδικτύου προϊόντα να πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές

Τι είναι η Black Friday

Η «Μαύρη Παρασκευή» έγινε θεσμός στις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του ’60, όταν τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν χειρόγραφα σημειωμένα με μελάνι. Τότε, οι ημέρες με αρνητικούς ισολογισμούς στις πωλήσεις σημειώνονταν με κόκκινο χρώμα, ενώ οι ημέρες με θετικό αποτύπωμα σημειώνονταν με μαύρο.