Συντάξεις: Κυβέρνηση και Θεσμοί στέλνουν τους συνταξιούχους στον Άδη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Βαρύς θα είναι ο πέλεκυς στις επικουρικές συντάξεις, αφού μετά και το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών για το Ασφαλιστικό, έρχονται αιματηρές μειώσεις που θα κυμαίνονται από 10% έως και 40%, ανάλογα με το ύψος που θα φτάνουν συνολικά η κύρια και η επικουρική σύνταξη.

Κι ενώ η κυβέρνηση επαίρεται, χαρακτηρίζοντας «διαπραγματευτική επιτυχία» το τέλος των συνομιλιών για το Ασφαλιστικό, τα πράγματα δεν είναι διόλου ρόδινα, όπως επιθυμεί να τα παρουσιάζει, αφού βάσει της συμφωνίας, όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν ως καθαρό συντάξιμο ποσό πάνω 1.170 ευρώ (σύνολο κύριας και επικουρικής) θα δουν την επικουρική σύνταξη να «πετσοκόβεται».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι που θα κληθούν να πληρώσουν τα «σπασμένα» των δραστικών μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις είναι οι πρώην υπάλληλοι των τραπεζών αλλά και των ΔΕΚΟ, καθώς επίσης και όσοι είχαν εργαστεί στον κλάδο της ναυτιλίας. Τα θύματα, λοιπόν, θα είναι οι συνταξιούχοι εκείνοι που είχαν χαμηλές κρατήσεις, αλλά που το ποσοστό αναπλήρωσης έφτανε σχεδόν έως και το ήμισυ του μισθού τους.