Επιστροφή φόρου: Τέλος η ταλαιπωρία στην Εφορία – Μέσω TAXISnet η διαδικασία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Φορολογικές δηλώσεις 2020: Στα τέλη Μαρτίου νωρίτερα συγκριτικά με πέρυσι, εκτιμάται ότι θα ανοίξει το TAXISnet για να υποβάλουν ηλεκτρονικά πάνω από 8,9 εκατομμύρια φορολογούμενοι τις φορολογικές δηλώσεις 2020 και την φορολόγηση των εισοδημάτων που απέκτησαν το 2019.

Υποχρεωτικό καθίσταται το iban στο TAXISnet για τις επιστροφές φόρου μετά από απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Όσοι «τυχεροί» φορολογούμενοι έχουν να λάβουν επιστροφή φόρου, το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να δηλώσουν στο TAXISnet, το IBAN που χρησιμοποιούν για την πληρωμή των αχρεωστήτως καταβληθέντων φόρων.

Αυτό προβλέπει απόφαση που εξέδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατόπιν εισήγησης του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 458/14.02.2020).

Έτσι, οι φορολογούμενοι δε θα χρειάζεται να επισκεφθούν την Εφορία για να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο θα καταβληθεί η επιστροφή του φόρο που τους αναλογεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι φορολογούμενοι έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό για τη φορολοταρία, δεν χρειάζεται να τον γνωστοποιήσουν εκ νέου.

Πηγή