Κόκκινα Δάνεια: Οι δανειστές θέλουν «αίμα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Να ανοίξει … διάπλατα η πόρτα για την πώληση των κόκκινων δανείων σε ξένα funds ζητούν οι δανειστές.

Η ημερομηνία «προστασίας» για την μη μεταβίβαση των κόκκινων επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων εκπνέει στις 15 Μαρτίου και όπως φαίνεται ασκούνται ήδη ασφυκτικές πιέσεις στην κυβέρνηση  να «ανάψει» το πράσινο φως για να αρχίσει το ξεπούλημα τους.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση επεξεργάζεται πρόταση την οποία και θα καταθέσει προς συζήτηση στους εκπροσώπους του κουαρτέτου χωρίς πάντως να είναι δεδομένο ότι θα γίνει αποδεκτή ολόκληρη ή μέρος αυτής.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η κυβέρνηση θα προτείνει να εξαιρεθούν από την πώληση τα δάνεια στα οποία εγγύηση ήταν η  μοναδική κατοικία του δανειολήπτη.

Το ίδιο αναμένεται να προτείνει και για όσα επιχειρηματικά δάνεια έως 20.000 ευρώ είχαν εγγύηση  την κατοικία του δανειολήπτη.

Στο  θέμα των επιχειρηματικών δανείων φαίνεται να υπάρχει μεγάλη  διάσταση μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές η κυβέρνηση ζητά προστασία από την πώληση για δάνεια μέχρι 500.000 ευρώ , ενώ το κουαρτέτο συζητά για ποσά ύψους μέχρι 250.000 ευρώ.

Όπως φαίνεται, οι δανειστές έχουν «μπούσουλα» το μοντέλο της Κύπρου  όπου επετράπη να πωλούνται όλα τα δάνεια, ακόμα και όσα είχαν εγγύηση την πρώτη κατοικία.