Διάκριση του ΣΒΑΠ στα βραβεία Επιχειρηματικής Ηθικής από το ΕΒΕΝ


– Ασημένιο βραβείο για τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς στα βραβεία Επιχειρηματικής Ηθικής από το ΕΒΕΝ 

– Δείτε τι δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΒΑΠ, κ. Δημήτρης Μαθιός 

Στην 12η εκδήλωση των βραβείων EBEN GR που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο “Κωστής Παλαμάς” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρευρέθησαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής, εκπρόσωποι Πολυεθνικών Ομίλων, παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου, μέλη της Διεθνούς Ακαδημαϊκής Κοινότητας και μέλη του EBEN, Στελέχη Οργανισμών με ενεργό δράση και συνεισφορά στον τομέα της Κοινωνικής Υπευθυνότητας και Επιχειρηματικής Ηθικής. 

Ο Πρόεδρος του EBEN GR κύριος Αντώνης Γκορτζής τόνισε πως ο στόχος του EBEN GR, είναι η εφαρμογή συστημάτων από τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να συμβάλλουν στην εταιρική αειφόρα ανάπτυξη καθώς και στην ευρύτερη κοινωνική ευημερία.

Μεταξύ των εταιριών και οργανισμών που έλαβαν τις πιστοποιήσεις για το 2019 είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς όπου του απενεμήθη το ασημένιο βραβείο για μια σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και επιχειρηματικής ηθικής.

Από αριστερά προς δεξιά: Ριμποπούλου Κατερίνα – Διευθύντρια του ΣΒΑΠ, Μουζάκη Ελευθερία – Mέλος ΔΣ του ΣΒΑΠ & Πρόεδρος της εταιρίας ΜΟΥΖΑΚΗΣ Α.Ε, Μαθιός Δημήτρης – Πρόεδρος του ΣΒΑΠ, Κάτρη Ειρήνη Σύμβουλος Επικοινωνίας του ΣΒΑΠ (LEVEL Communication), Κολιούση Δώρα – Στέλεχος του ΣΒΑ

Οι δράσεις του κ. Δημήτρη Μαθιού και στην πολυετή θητεία του από την  θέση του προέδρου του Δ.Σ. του ΣΒΑΠ έχει ταυτιστεί και με ευαισθητοποιήσεις συνδεδεμένες με το περιβάλλον, την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, την εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων μέσω προγραμμάτων, τις χορηγίες σε αθλητικούς συλλόγους, σε σχολεία, στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, τις κινητοποιήσεις για την ανάπτυξη περιβαλλοντικών πάρκων συνθέτοντας κύκλο παρεμβάσεων για ένα καλύτερο αστικό περιβάλλον ικανών να ενισχύσουν και τις πολιτικές του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην για επίτευξη των στόχων του. 

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ,από τον Πρόεδρο του EBEN GR κ.Αντώνη Γκορτζή , ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός  δήλωσε: 

“Η έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι πολύ σημαντική γιατί αντανακλά την απαίτηση των σύγχρονων πολιτών, όλων μας, να λειτουργούν οι επιχειρήσεις με έναν τρόπο υπεύθυνο και ηθικό, να φέρονται ως ενεργοί πολίτες στις κοινωνίες όπου λειτουργούν, να νιώθουμε ότι μοιράζονται τις ίδιες αξίες μ’ εμάς. Γιατί στο επιχειρηματικό περιβάλλον δεν ανήκουμε μόνο εμείς , οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες.

Ανήκει όλο το δυναμικό που αλληλεπιδρά στην επιχείρηση ,ενδιαφερόμενο για τις δραστηριότητές της. Και υπό την απόλυτα αποδεκτή αυτή έννοια χαίρομαι και θεωρώ τιμή μου ,ως επιχειρηματίας και ως πρόεδρος επιχειρηματικής Οργάνωσης, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς ,να παραλάβω μια τόσο τιμητική διάκριση για την επιχειρηματικότητα.

Στις μέρες μας τι άλλο να περιμένει κανείς από  την ηθική επιχειρηματική αναγνώριση. Όταν μάλιστα η αναγνώριση είναι θεσμική δεν μπορείς να βρεις λόγια να εκφράσεις την ικανοποίησή σου .Και εσύ προσωπικά. Και εκείνοι που εκπροσωπείς “