H Cheil Worldwide στην Ελλάδα;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πληροφορίες θέλουν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο διεθνές δίκτυο αυτή τη στιγμή στο χώρο της επικοινωνίας να δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά…

Στο στόχαστρο του νοτιοκορεατικού ομίλουCheil Worldwide φαίνεται πως έχει μπει η Ελλάδα, όπως αναφέρει η στήλη paramedia, του περιοδικού adbusiness. Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο διεθνές δίκτυο αυτή τη στιγμή στο χώρο της επικοινωνίας, μετά από σχετικές κινήσεις σε γειτονικές χώρες όπως η Σερβία και η Ρουμανία, όπως ακούγεται, πραγματοποιεί συζητήσεις και επαφές για την είσοδό του και στην ελληνική αγορά. 

Η Cheil Worldwide ξεκίνησε σαν in house εταιρεία της Samsung και ακόμη και σήμερα ο τεχνολογικός κολοσσός αντιστοιχεί στο 90% του τζίρου της. Πλέον όμως έχει εξελιχθεί σε ένα πραγματικά παγκόσμιο Group, που το adage κατατάσσει στη 15η θέση των διαφημιστικών εταιρειών σε διεθνές επίπεδο, καθώς τα έσοδά της το 2014 ανήλθαν σε 845 εκατομμύρια δολάρια. 

Την ανάπτυξη αυτή την έχει κατορθώσει με την είσοδο σε νέες αγορές και τις σημαντικές εξαγορές που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, η Cheil Worldwide έχει αποκτήσει τις OpenTide Greater China και Bravo Asia στην Ασία αλλά και τα αμερικανικά agencies Βarbarian Group και McKinney. Επίσης, έχει επενδύσει στις βρετανικές Beattie McGuinness Bungay και Iris Worldwide, με την τελευταία να διαθέτει 17 γραφεία σε όλο τον κόσμο και περισσότερους από 1.000 εργαζομένους. 

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως η Cheil Worldwide επενδύει όλο και περισσότερο σε έμπειρα στελέχη για ηγετικές θέσεις -τόσο σε τοπικό όσο και διεθνές επίπεδο- έχοντας προχωρήσει τα τελευταία χρόνια και σε «ηχηρές μεταγραφές», στην προσπάθειά της να πραγματοποιήσει το όραμα της ισχυρής διεθνοποιημένης παρουσίας της. 

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία δεν επιβεβαιώνει επίσημα το ενδιαφέρον της για την ελληνική αγορά, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις σχετικά σύντομα…