ΕΚΠΤΩΣΗ στα τιμολόγια της ΔΕΗ – Δείτε αν το δικαιούστε κι εσείς!


Εκπτώσεις έως 15% στα τιμολόγια των μεγάλων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας για τη διετία 2016-2017 αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, ύστερα από πρόταση του Δημοσίου που είναι ο βασικός της μέτοχος.

Η συνεδρίαση έγινε εκτάκτως με βασικό θέμα τα τιμολόγια των καταναλωτών υψηλής τάσης ύστερα από τη νομοθετική ρύθμιση του Αυγούστου που προβλέπει την κατάργηση των εκπτώσεων 20% που ίσχυαν για τη διετία 2014 – 2015.

Η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου προβλέπει επτά διαφορετικά τιμολόγια, ανάλογα με το προφίλ κατανάλωσης κάθε βιομηχανίας, επί τη βάσει των οποίων θα γίνουν διαπραγματεύσεις με τη βιομηχανία.

Η πρόταση του Δημοσίου, όπως διατυπώθηκε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μ. Βερροιόπουλο, προβλέπει εκπτώσεις με την ακόλουθη κλίμακα ανάλογα με την ετήσια κατανάλωση κάθε βιομηχανίας:

Έως 10 γιγαβατώρες μηδέν έκπτωση

10-50 GWh έκπτωση 4%

50-200 GWh έκπτωση 6%

200-400 GWh έκπτωση 8%

400-700 GWh έκπτωση 10%

700-1000 GWh έκπτωση 12%

1000-2000 GWh έκπτωση 13%

2000 GWh και πάνω έκπτωση 15%.

Έτσι το «μπουκέτο» των προσφερόμενων τιμολογίων φθάνει τον αριθμό 56.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι η πρόταση του βασικού μετόχου είναι υποχρεωτική για την εταιρεία και δεν τίθεται θέμα συμφωνίας ή διαφωνίας. Πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει αξιολόγηση αν με την πρόταση αυτή καλύπτεται ή όχι το κόστος της επιχείρησης, τόνισε ωστόσο ότι η πρόταση είναι στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε επίσης τη συνέχιση της τιμολόγησης για την Αλουμίνιον της Ελλάδος με το υφιστάμενο τιμολόγιο έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών ή λυθεί με άλλο τρόπο η διαφορά.

Ακόμη εγκρίθηκε η διάθεση μέρους του τροφείου που προβλέπει η τελευταία Συλλογική Σύμβαση της ΔΕΗ (συνολικά 12 εκατ. Ευρώ) για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με προτεραιότητα τη σίτιση των παιδιών στα σχολεία.

Πηγή: ΑΠΕ