Κατώτατος μισθός: Παράταση στις δηλώσεις μεταβολής στις αποδοχές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παράταση στην προθεσμία για τη δήλωση των μεταβολών στις αποδοχές των εργαζομένων που επέφερε η αύξηση του κατώτατου μισθού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η προθεσμία για τη δήλωση από τους εργοδότες στο πληροφοριακό σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” των μεταβολών στις αποδοχές των εργαζομένων, που τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου, παρατάθηκε έως τις 8 Μαρτίου 2019.

Έτσι, λοιπόν, οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις οφείλουν έως αυτή την ημερομηνία να έχουν υποβάλει το έντυπο Ε4 (πίνακας προσωπικού), συμπληρωμένο μόνο με τα στοιχεία της μεταβολής των αποδοχών που προκύπτει από την αύξηση του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου, από την 1η Φεβρουαρίου 2019, για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, είναι η τελευταία παράταση που δίνεται, για να διευκολυνθούν και να ολοκληρώσουν ομαλά τη διαδικασία υποβολής του εντύπου Ε4 όλες οι υπόχρεες επιχειρήσεις.Παράταση κι ο ΕΦΚΑ

Αντίστοιχη παράταση έδωσε και ο ΕΦΚΑ για τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις ανακοινώνοντας πως η υποβολή ΑΠΔ μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2019 και Δ.Χ. 2018 παρατείνεται έως την Παρασκευή, 8.3.2019.

Μέχρι την ίδια ημερομηνία παρατείνεται, επίσης, η προθεσμία υποβολής των ΑΠΔ μισθολογικής περιόδου Δεκεμβρίου 2018 για το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού κ.λπ.

Ο ΕΦΚΑ κάνει λόγο για “διευκόλυνση λόγω μαζικής υποβολής ΑΠΔ που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες”.

Πηγή: www.newsit.gr