Σοκ! Δεν καταργείται η ρήτρα για τις επικουρικές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αναστέλλεται και δεν καταργείται τελικά η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Ρωμανιάς, κάτι που επιβεβαίωσε με την σειρά του και ο Αλέξης Μητρόπουλος. Ο κ. Ρωμανιάς ανέτρεψε πλήρως τα δεδομένα για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-δανειστών δηλώνοντας ότι «Φαίνεται ότι οι δανειστές κάνουν μία υποχώρηση στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος αλλά με πλεόνασμα 2%» και συμπλήρωσε ωστόσο ότι «δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη κατάργηση. Είναι αναστολή επ’ αόριστον».

Συγκεκριμένα ο κ. Ρωμανιάς μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90, 1 και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, ξεκαθάρισε πως «Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις δεν θα ακυρωθεί αλλά θα «παγώσει» επ΄ αόριστον»

Ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων, διευκρίνισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε σκληρή διαπραγμάτευση και προκειμένου να μη ρίξει λάδι στη φωτιά αναστέλλει τη ρήτρα.

«Μας δίνει μια χαλαρότητα η έκφραση αυτή. Στην πράξη πάντως την έχουμε καταργήσει τη ρήτρα αφού καταβάλουμε κανονικά τις επικουρικές» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καταβολής των συντάξεων καθώς χρήματα υπάρχουν στα ταμεία.

Τέλος κατηγόρησε την Τράπεζα της Ελλάδας για το ρόλο που παίζει στη χρήση των αποθεματικών των ταμείων, ενώ επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση ζητώντας του να πει γιατί κατάργησε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος αφού υπήρχαν λεφτά στα Ταμεία.

Από την πλευρά του ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ANT1, επιβεβαίωσε τον κ. Ρωμανιά δηλώνοντας πως δεν καταργείται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, αλλά αναστέλλεται».

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος ανέφερε πως η διατύπωση του νόμου που θέλει να περάσει η κυβέρνηση για την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και τις συντάξεις, αναφέρεται σε αναστολή, χωρίς να αναφέρει πουθενά τη λέξη κατάργηση. «Είτε καταργηθεί, είτε ανασταλεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μειώσεις στις συντάξεις θα υπάρχουν», ανέφερε από πλευράς του ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Βρούτσης: Ακόμη μία προεκλογική εξαπάτηση

Αμεση ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος ανέφερε πως ακόμη μία προεκλογική εξαπάτηση στους συνταξιούχους παίρνει τέλος. Συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter:

«Η μάσκα του λαϊκισμού έπεσε!Ακόμη μία προεκλογική εξαπάτηση στους συνταξιούχους παίρνει τέλος. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν καταργείται!»

Πηγή: parapolitika.gr