Χρηματιστήριο: Κραχ. Κάτω από τις 600 μονάδες.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Κάτω από τα όρια των 600 μονάδων κινείται αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών
- Η πτώση είναι 3,40% στις 596 μονάδες
- Μαζικό ξεπούλημα τραπεζικών μετοχών

Άλλη μια μαύρη μέρα για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός δείκτης έπεσε κάτω και από το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων. Αυτή την ώρα σημειώνει πτώση 3,40% με τον γενικό δείκτη να είναι στις 596 μονάδες. Το χρηματιστήριο είναι στα χαμηλότερα επίπεδα, από το Νοέμβριο του 2016.

Το σφυροκόπημα των επενδυτών στις τραπεζικές μετοχές και στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου συνεχίζεται. Ανεξάρτητα που τελικά θα κλείσει, μόνο και μόνο το γεγονός ότι υποχώρησε κάτω από αυτό το ψυχολογικό όριο, σημαίνει πολλά για την επόμενη ημέρα.

Οι ισχυρές πιέσεις βρίσκονται και πάλι στις τράπεζες με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί κατά 6,09%, στις 410,15 μονάδες που είναι αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών. Και η μετοχή της Eurobank που υποχωρεί κατά 4%, έχασε την κεφαλαιοποίηση του 1 δισ ευρώ και πλέον όλες οι τραπεζικές μετοχές, πλην της Alpha Bank είναι κάτω από αυτό το όριο και η συνολική τους κεφαλαιοποίηση, υποχωρεί οριακά κάτω από τα 4 δισ. Η μετοχή της Alpha Bank υποχωρεί κατά 8,26% – δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, η Εθνική Τράπεζα χάνει 4,02% και η Πειραιώς χάνει 4,43%.

Μεγάλη άνοδος και στην αγορά ομολόγων με το 10ετές να έχει απόδοση που υπερβαίνει το 4,6% και συγκεκριμένα διαμορφώνεται στο 4,676% με άνοδο 2,57%.

Πηγή: www.newsit.gr