“Βόμβα” στα ταμεία: Τα χρήματα αρκούν για δύο εβδομάδες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κώστας Μποτόπουλος, στο γαλλικό δίκτυο Europe 1

Στο γαλλικό δίκτυο Europe 1 μίλησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κώστας Μποτόπουλος, βάζοντας στο τραπέζι ακόμα και μία νέα κρίση, ένα "ατύχημα" όπως το χαρακτήρισε.

«Ο χρόνος πιέζει την Ελλάδα, η Αθήνα έχει διορία μέχρι και τις 20 Απριλίου για να παρουσιάσει στους εταίρους της στην Ευρωζώνη την επικαιροποιημένη και ποσοτικοποιημένη λίστα μεταρρυθμίσεων» αναφέρει το γαλλικό δίκτυο Europe 1.

«Η ίδια η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί ότι υπάρχουν λεφτά στα ταμεία για ακόμη δύο εβδομάδες, μέχρι τις αρχές Μαΐου. Μετά θα έχει προβλήματα για να ανταποκριθεί και στις εγχώριες και στις εξωτερικές της υποχρεώσεις» δήλωσε ο κ. Μποτόπουλος.

«Δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά δεν μπορώ πλέον να αποκλείσω την πιθανότητα ενός ατυχήματος, με δεδομένο τον χρόνο που χάθηκε και τις δυσκολίες στο να βρεθεί μια συμφωνία» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Για να επιτευχθεί μια συμφωνία, θα πρέπει η Ελλάδα να πείσει την ΕΕ πως θα κάνει σοβαρές προσπάθειες και μεταρρυθμίσεις. «Οι προσπάθειες και οι προτάσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση πρόσφατα δεν ελήφθησαν (από τους εταίρους) ως αξιόπιστες. Ετσι, (η Ελλάδα) θα πρέπει να τις βελτιώσει και να κάνει νέα προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις» εξήγησε ο κ. Μποτόπουλος.

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις πάνω στις συντάξεις, στο ασφαλιστικό, στη δημόσια διοίκηση, στην πάλη κατά της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης είναι οι τεράστιες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει (η κυβέρνηση Τσίπρα)» και αναγνώρισε ότι «μερικές από αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει».