Την Πέμπτη προς ψήφιση η τροπολογία “φωτοβολίδα” για τα αναδρομικά – Ποιοι θα είναι αυτοί που θα τα λάβουν

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πολιτική κεφαλαιοποίηση στην Ολομέλεια της Βουλής θέλει να πετύχει η κυβέρνηση με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τα αναδρομικά θα ψηφιστεί την Πέμπτη (8.11.2018) από την Ολομέλεια του Σώματος και αναμένεται ότι θα αφορά:

Πανεπιστημιακούς, γιατρούς, ένστολους, δικαστές και άλλες ειδικές κατηγορίες, ενώ αποτελεί την πρώτη από μία σειρά παροχών που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, έως τις αρχές Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, άλλοι αποδέκτες των συγκεκριμένων αναδρομικών θα είναι καθηγητές ΤΕΙ και ερευνητικών ιδρυμάτων καθώς και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, μουσικοί (από Κρατική Ορχήστρα, Λυρική Σκηνή κ.ο.κ.), όπως επίσης και συνταξιούχοι των πιο πάνω κλάδων.

Η σχετική ρύθμιση θα εισαχθεί υπό μορφή τροπολογίας σε νομοσχέδιο που συζητείται ήδη.

Θα ακολουθήσει η κατάθεση του μέτρου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και εν συνεχεία όλα τα άλλα μέτρα που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μετά την ψήφιση όλων αυτών των μέτρων έως τις αρχές Δεκεμβρίου, θα πάρει σειρά ο προϋπολογισμός, που εκτιμάται ότι θα έχει ψηφιστεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Τροπολογία “πυροτέχνημα”

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενημερωθεί να είναι όλοι παρόντες στη συζήτηση της τροπολογίας στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς ο σχεδιασμός είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της πλειοψηφίας να προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία.

Μία ονομαστική ψηφοφορία που ερμηνεύεται ως επικοινωνιακή και μόνο κίνηση, δεδομένου ότι κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχει αντιταχθεί. Αντιθέτως, μάλιστα, ήταν αυτά που πίεζαν για την απόδοση των αναδρομικών των ειδικών μισθολογίων.

Μάλιστα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εγκαλούσαν τον συγκυβερνήτη και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ότι ενώ είχε δεσμευτεί και είχε δηλώσει στην Βουλή ότι είχε βρει τα κονδύλια και τους κωδικούς για την καταβολή των αναδρομικών στους ένστολους, αυτό δεν ερχόταν στην Βουλή για ψήφιση.

Συνεπώς η κίνηση της ονομαστικής ψηφοφορίας, που θα προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον μένει “κενής” ουσιαστικής πολιτικής ερμηνείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr