Η ΕΚΤ “στραγγαλίζει” τη ρευστότητα της Ελλάδας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νομικά δεσμευτικό κάνει πλέον η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον περιορισμό που έχει θέσει στις ελληνικές τράπεζες για την αγορά ελληνικών εντόκων γραμματίων, όπως αναφέρουν οι "Financial Times".

Nα σημειωθεί ότι μέχρι τώρα υπήρχε προφορική οδηγία αναφορικά με τον περιορισμό αυτόν. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΚΤ σφίγγει ακόμη περισσότερο τη "θηλιά" της ρευστότητας για την ελληνική οικονομία.

Την ίδια ώρα, το Reuters αναφέρει ότι η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα στις 20 Απριλίου εάν δεν λάβει περαιτέρω δανεισμό από τους πιστωτές της, επικαλούμενο πηγή που είναι ενήμερη για τα ελληνικά δημοσιονομικά.

"Παρότι θα είναι δύσκολο, η χώρα μπορεί να τα καταφέρει χωρίς βοήθεια μέχρι περίπου την 20ή Απριλίου, αξιοποιώντας τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό από κρατικούς φορείς" που αγοράζουν έντοκα γραμμάτια του ελληνικού Δημοσίου σημειώνει στο πρακτορείο η εν λόγω πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Αθήνα ελπίζει ότι εάν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εγκρίνουν τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που προτείνει, θα καταστεί δυνατή η επιστροφή στην Ελλάδα ενός ποσού ύψους 1,9 δισ. ευρώ, δηλαδή των κερδών της ΕΚΤ από τις αγοραπωλησίες ελληνικών ομολόγων.

Πηγή: parapolitika.gr