Γερμανοί βουλευτές: Πάρτε αποδείξεις από τις διακοπές σας στην Ελλάδα και θα σας δώσουμε μπόνους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η πρόταση βουλευτών του CDU για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή στους ελληνικούς προορισμούς και να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα...

«Ήλιος εναντίον ελληνικής χρεοκοπίας». Υπό αυτόν τον τίτλο, η γερμανική εφημερίδα Bild παρουσιάζει την πρόταση δύο Γερμανών βουλευτών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, του Ρούντιγκερ Κρούζε και του Άξελ Φίσερ για την... τόνωση της ελληνικής οικονομίας και την αύξηση των κρατικών εσόδων.

Η πρόταση τους είναι η εξής: Όποιος Γερμανός κάνει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια διακοπές στην Ελλάδα, θα πρέπει να παίρνει από παντού αποδείξεις και στη συνέχεια υποβάλει τα έξοδά του (πχ. για το ξενοδοχείο ή το εστιατόριο) στο κράτος ώστε να πάρει επιστροφή έως και 500 ευρώ ανά άτομο.

Θέτουν δε και τρεις προϋποθέσεις για την ισχύ του μέτρου: το ποσό δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 500 ευρώ, η καταβολή θα πρέπει να έχει γίνει με πιστωτική κάρτα και όχι σε ρευστό και οι αποδείξεις να είναι θεωρημένες από την ελληνική εφορία.

Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζουν οι δύο βουλευτές, θα διασφαλιστεί ότι το ποσό θα φορολογηθεί στην Ελλάδα και θα αποτελέσει ένα καλό κίνητρο για να τονωθεί η φορολογική συνείδηση και να δοθεί ώθηση στην αλλαγή του όλου του συστήματος «μιας και δεν έχει κανένα νόημα να δίνονται συνεχώς χρήματα εκ των άνω». Έτσι και οι Γερμανοί θα έχουν κάποιο όφελος από το ελληνικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, λένε οι βουλευτές του κόμματος.