Άνοδος στο Χρηματιστήριο μετά το ελληνικό αίτημα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κούρσα προς τα πάνω ξεκίνησε και συνεχίζει μέχρι αυτή την ώρα να σημειώνει το Χρηματιστήριο. Παρ’ ότι η συνεδρίαση άνοιξε με κέρδη +1%, πολύ γρήγορα βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, στις 10.55, είχε επιστρέψει πάλι σε θετικό πρόσημο, για να ξαναβρεθεί στο... κόκκινο αμέσως μετά. Το συγκεκριμένο σκηνικό διατηρήθηκε μέχρι τις 11.20 περίπου, οπότε ο Γενικός Δείκτης άρχισε μια... κούρσα προς τα πάνω, με αποτέλεσμα στις 11.34 να ενισχύεται κατά 2,10%. Στις 12.55, δε, η άνοδος ξεπερνούσε το 3% (3,30%).

Σημαίνοντα ρόλο για αυτή την πορεία του Δείκτη διαδραματίζουν οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της χώρας, καθώς διαφαίνεται πως βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σήμερα η ελληνική πλευρά κατέθεσε αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, το οποίο θα εξεταστεί ενδελεχώς από το EuroWorking Group (EWG) το απόγευμα. Αν όλα πάνε καλά και το ελληνικό αίτημα γίνει, ουσιαστικά, αποδεκτό από το EWG, θα απομένει αύριο η τυπική επικύρωση της συμφωνίας στη συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη, όπως όλα δείχνουν) του Eurogroup.