Bloomberg: Στα πλακάκια του μπάνιου κρύβουν χρήματα οι Έλληνες!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ξεκινώντας το άρθρο από τη διήγηση ενός ταξιτζή, η δημοσιογράφος Maria Petrakis ισχυρίζεται στο Bloomberg ότι οι Έλληνες απέσυραν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και τα κρύβουν ακόμα και στα πλακάκια του μπάνιου.

Ο Γεώργιος Καραβέλας είναι ταξιτζής και φαίνεται να είναι ο άνθρωπος που εξιστόρησε στη δημοσιογράφο τις ιστορίες που του λένε οι πελάτες του.

Ένας επιβάτης, είπε, μιλούσε στο κινητό του και έλεγε ότι έβγαλε € 25.000 από την τράπεζα, για να τα κρύψει στο σπίτι του. Συγκεκριμένα, έσκαψε ένα πλακάκι στο μπάνιο ώστε να μπορεί να τα κρύψει πίσω από αυτό. Είπε ακόμα ότι ένας άλλος πελάτης του, του εκμυστηρεύτηκε ότι διαμόρφωσε ένα μικρό χρηματοκιβώτιο στη μονάδα κλιματισμού στο μπαλκόνι του.

«Δεν μπορώ να κατηγορήσω αυτούς τους ανθρώπους», λέει ο 37χρονος ταξιτζής.

«Είναι άνθρωποι που προφανώς άτομα που είχαν εργαστεί σκληρά για τα χρήματά τους, δεν είναι πλούσιοι ολιγάρχες».

Οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες που ξεκίνησαν λίγο πριν τις εκλογές πιθανότατα έχουν ξεπεράσει τα 15 δισ. ευρώ, εκτιμά το Bloomberg, επικαλούμενο τέσσερις τραπεζίτες. Τα 11 δισ. ευρώ μάλιστα έφυγαν μέσα στον Ιανουάριο, γεγονός που δείχνει ότι οι εντάσεις μεταξύ της νέας κυβέρνησης και των δανειστών θα συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στις καταθέσεις.

"Οι συζητήσεις με τους δανειστές θα είναι μια μακρά διαδικασία επομένως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε επιπρόσθετη πίεση στις καταθέσεις. Υπάρχει πολλή αβεβαιότητα γεγονός που μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα στους καταθέτες" εκτιμά ο Wolfango Piccoli, διευθυντής της Teneo Intelligence στο Λονδίνο.

Πηγή: Bloomberg