Βαρβιτσιώτης και Σταϊκούρας στη WALL STREET!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Χρήστος Σταϊκούρας βρέθηκαν χθες στη WALL STREET όπου η Ελλάδα είχε την τιμητική της.

Εξάλλου, φέτος στην ετήσια «Ελληνική Ημέρα» του Χρηματιστηρίου τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο οποίος μάλιστα χτύπησε το καμπανάκι της λήξης των εργασιών (closing bell).

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ακόμη ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος, κ.α.

STREET 2

H «Ελληνική Ημέρα» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 16ου Capital Link Annual Greek Investor Forum σε συνεργασία με την Capital Link. Εκτός από την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στη Wall Street, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει τη μέρα αυτή. Η τελετή αναμεταδόθηκε ζωντανά από μεγάλα αμερικανικά και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ελληνική Μέρα» αποδείχθηκε τυχερή για τους επενδυτές, καθώς ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε νέο ρεκόρ και έκλεισε στις 17.879,55 μονάδες, κερδίζοντας 102,75 μονάδες ή + 0,58%.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 4.755,81 μονάδες, ενισχυμένος κατά 28,46 μονάδες ή +0,60%.

Ο δείκτης Standard &Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 2.066,55 μονάδες, κερδίζοντας 13,11 μονάδες ή +0,64%.

Πηγή: parapolitika.gr