Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγόρασε μια ακόμα ιστορική εφημερίδα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέκτησε σε πλειστηριασμό τον τίτλο της ιστορικής εφημερίδας Ελευθεροτυπία, έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Μαζί με τον τίτλο της Ελευθεροτυπίας, ο εκδότης και ιδιοκτήτης του παλαιού Συγκροτήματος Λαμπράκη απέκτησε και τον τίτλο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και τον τίτλο “enet.gr” που ήταν η διαδικτυακή έκδοση του εντύπου.

Δεύτερος στον σχετικό διαγωνισμό ήρθε ο επιχειρηματίας Δημήτρη Μελισσανίδης που οι πληροφορίες λένε ότι προσέφερε ένα ποσό της τάξης των 7,7 εκατομμυρίων.

Η εξαγορά έγινε μέσω της εκδοτικής εταιρείας του κ. Μαρινάκη, την Alter Ego που εκδίδει τις εφημερίδες τα Νέα και το Βήμα.

Ιστορικά στοιχεία «Ελευθεροτυπίας»

Η “Ελευθεροτυπία” ξεκίνησε να εκδίδεται στις 21 Ιουλίου του 1975 και υπήρξε η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά τη μεταπολίτευση, καθώς οι υπόλοιπες της εποχής είτε απλά επανεκδόθηκαν μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας τους κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών, είτε δεν είχαν διακόψει την κυκλοφορία τους.

Τον Νοέμβριο του 1975 κυκλοφόρησε και η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, η πρώτη κυριακάτικη έκδοση απογευματινής εφημερίδας.

Από τον Ιανουάριο του 1984 η εφημερίδα άλλαξε το σχήμα της σε ταμπλόιντ, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών.

Ένα πρόσωπο που συνέδεσε το όνομά του με την εφημερίδα ήταν αυτό του Σεραφείμ Φυντανίδη, που υπήρξε διευθυντής της για περισσότερα από 30 χρόνια (μία θητεία από τις μακρότερες στον αθηναϊκό τύπο), από το ξεκίνημα της έκδοσης της εφημερίδας το 1976 (με μικρά διαλείμματα) μέχρι την παραίτησή του τον Απρίλιο του 2007.

Η εφημερίδα έκλεισε οριστικά τον Νοέμβριο του 2014.