Λούνα Πάρκ: Η αξέχαστη σειρά των παιδικών μας χρόνων που καθήλωνε τους τηλεθεατές για 7 χρόνια, αλλά διασώθηκε μόνο ένα επεισόδιο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ποιος από τους παλιούς δεν θυμάται το «Λούνα Παρκ»; Αυτή η οικογενειακή τηλεοπτική σειρά είχε σχεδόν τα πάντα. Από τηλεπαιχνίδι και σκετσάκια μέχρι τραγούδια και υπέροχη μουσική. Φυσικά όσοι θυμούνται την σειρά, είναι αδύνατον να έχουν ξεχάσει τον «κυρ Γιώργη», το ιδιόρρυθμο αλλά πολυαγαπημένο χαρακτήρα που τον ενσάρκωνε ο υπέροχος Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

«Λούνα Παρκ»: Η τηλεοπτική σειρά που είχε καθηλώσει τους πάντες

Σκηνοθέτης της πολύ πετυχημένης σειράς ήταν ο Γιάννης Δαλιανίδης , ενώ την μουσική επιμέλεια είχε αναλάβει ο Μίμης Πλέσσας. Ο Χρήστος Μαραμένος θυμάται «Ο Δαλιανίδης ήθελε να κάνει κάτι που να έχει και μουσική και χορό και πρόζα και παιχνίδι κι αν θυμάμαι καλά η ιδέα δεν ήταν δική του αλλά του παραγωγού του Ντένη Πετρόπουλου».

Κάθε Πέμπτη από το 1974 έως το 1981 όλοι περίμεναν στις τηλεοράσεις τους για να δουν, “Λούνα Παρκ”. Το Σάββατο 9 Μαΐου 1981 μεταδόθηκε, το τελευταίο επεισόδιο. «Καλησπέρα σας. Άλλη μια εκπομπή του Λούνα Παρκ είναι πάλι κοντά σας, μόνο που αυτή τη φορά είναι η τελευταία» . Κάπως έτσι έπεσε η αυλαία για την εμβληματική σειρά.

Συνολικά γυρίστηκαν 330 επεισόδια της σειράς “Λούνα παρκ”. Εκτός από το τελευταίο επεισόδιο, τα υπόλοιπα επεισόδια δεν έχουν καταφέρει να σωθούν στο αρχείο της ΕΡΤ. Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος είχε την ευθύνη της σειράς και παρόλο που ήταν αρκετά απαιτητικός, παράξενος και νευρικός, ήταν αγαπητός σε όλους.

Το μέρος του τηλεπαιχνιδιού ήταν ένας βασικός πυλώνας του “Λούνα παρκ”. «Δεν είχε ξαναγίνει στην ελληνική τηλεόραση κάτι τέτοιο. Ήταν ένα σόου ταυτόχρονα τηλεπαιχνίδι, με διαγωνισμούς και με πολύ μεγάλα δώρα για την εποχή, αυτοκίνητο, μικρό διαμερισματάκι και ταυτόχρονα σίριαλ» μας αναφέρει  ο Χρήστος Μαραμένος, φίλος του Γιάννη Δαλιανίδη. Ο Τέρενς Κουίκ ήταν ο πρώτος παρουσιαστής του παιχνιδιού και των τραγουδιστών, ενώ αργότερα τη σκυτάλη πήραν η Μάρω Κοντού, ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης και η Ισμήνη Καλέση.

Ο κυρ-Γιώργης παντρεύτηκε την Ουρανία που την υποδύθηκε με μοναδικό τρόπο η αείμνηστη Άννα Παϊταζή. Κάποιοι άλλοι βασικοί ρόλοι ήταν: η ανιψιά του Κάθριν, η Τούλα με το παιχνίδι των κρίκων και η περιβόητη «Μαρία η χαρτορίχτρα».Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως  το καστ της πετυχημένης ανανεώνονταν συνεχώς.

 «Λούνα Παρκ»: Αυλαία τέλους

Στα τελευταία δύο χρόνια της σειράς “Λούνα παρκ”, ο  κυρ-Γιώργης αποχωρεί από το λούνα πάρκ και ανοίγει το δικό του ψιλικατζίδικο. Ταυτόχρονα, το φθινόπωρο του 1980 αποχωρεί και η Ουρανία. Τον Μάιο του 1981, ο Γιάννης Δαλιανίδης αποφασίζει ότι το “Λούνα παρκ” έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και σταματάει. Επιπλέον, το 1976 κυκλοφόρησε και ο δίσκος του “Λούνα παρκ” που περιείχε 13 τραγούδια και σκετς.

Δείτε εδώ το τελευταίο επεισόδιο: