Μέμος Μπεγνής: «Δεν είμαι άθεος, είμαι άθρησκος»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Μέμος Μπεγνής ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Πρωινό μας” και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σχέση του με τη θρησκεία.

“Όχι, δεν είμαι θρησκευόμενο άτομο, δεν πιστεύω γενικά. Δεν είμαι άθεος, είμαι άθρησκος. Έχει περάσει πολύ λάθος προς τα έξω, ότι αυτός είναι άθεος. Δεν είμαι άθεος, πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη, ούτως ή άλλως. Αλλά δεν πιστεύω στις θρησκείες”, τόνισε χαρακτηριστικά ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πώς ανακάλυψε τον διαλογισμό:

“Είμαι ένας άνθρωπος που ψάχνει πράγματα, διαβάζω πολύ για θέματα του τύπου γιατί είμαστε εδώ, γιατί πεθαίνουμε. Έμεινα στη Μυτιλήνη για αρκετό διάστημα κάνοντας ασκητική ζωή. Είχε συμβεί κάτι πολύ σκληρό στη ζωή μου, ένας θάνατος. Ήθελα να απομονωθώ, και με βοήθησε πάρα πολύ”.

Ο Μέμος Μπεγνής μίλησε και για την παράσταση “Μπεντ”, στην οποία πρωταγωνιστεί:

“Ξαφνιάστηκα γιατί ζούμε στη χώρα της ταμπέλας. Εγώ έχω κάνει πιο εμπορικό θέατρο, μπορεί να χαρακτηριστεί και πιο light, που δεν είναι. Έχω κάνει πολλά μιούζικαλ. Φαντάσου, όταν ο Πέτρος ο Ζούλιας ανακοίνωσε σε κάποιους γνωστούς του ότι θα κάνει το “Μπεντ” μαζί μου, τον ρώτησαν αν θα το κάνει μούζικαλ. Έχω στιγματιστεί από όλο αυτό, και πραγματικά μου έκανε εντύπωση που μου ζήτησε να το κάνω, τον ευχαριστώ”.