“Έτσι βρήκα τον Σεργιανόπουλο στο διαμέρισμα” Ο Πάνος Σόμπολος για την εικόνα που αντίκρισε μετά τη δολοφονία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ήταν 4 Ιουνίου του 2008 όταν η είδηση της δολοφονίας του αγαπημένου ηθοποιού και ζεν πρεμιέ Νίκου Σεργιανόπουλου πάγωσε το πανελλήνιο. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο ηθοποιός που είχε ξεχωρίσει μέσα από πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές και βραβευμένες παραστάσεις, βρέθηκε κατακρεουργημένος με 21 μαχαιριές μέσα στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι.

Το πτώμα του Νίκου Σεργιανόπουλου βρήκε η οικιακή βοηθός του μέσα σε μια λίμνη αίματος ενώ το μαχαίρι του εγκλήματος εντοπίστηκε στην κουζίνα. Ως δολοφόνος εντοπίστηκε, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ο Γεωργιανής καταγωγής, Ντέιβιντ Μουρτικνέλι.

Ο Πάνος Σόμπολος εξομολογείται: «Έτσι βρήκα τον Νίκο Σεργιανόπουλο στο διαμέρισμα»

Ο Πάνος Σόμπολος ήταν ο δημοσιογράφος που κάλυψε την είδηση δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου πριν από 14 χρόνια. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει στο περιοδικό People: «Ήταν 7.40 το πρωί της Κυριακής 8 Ιουνίου του 2008, όταν πληροφορήθηκα τη δολοφονία και πήγα αμέσως στην οδό Μετεώρων, στο Παγκράτι, με το συνεργείο του Mega, ώστε να μεταδώσω την έκτακτη αυτή είδηση. Όταν ανέβηκα στο σπίτι, είδα τον Νίκο Σεργιανόπουλο σε ύπτια θέση, με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Ήταν κατασφαγμένος, γυμνός, με αίματα στο πρόσωπο, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το σπίτι ήταν άνω κάτω και η οικιακή βοηθός, που ανακάλυψε πρώτη το πτώμα, ήταν σε κακό χάλι».

«Η περίπτωση του Σεργιανόπουλου ξύπνησε μνήμες από την υπόθεση Ταχτσή. Είναι από τα σπάνια εγκλήματα τέτοιου είδους που εξιχνιάστηκαν».

Ο Σεργιανόπουλος γνώρισε τον Murtikneli στην πλατεία Βικτωρίας. Ο Γεωργιανός ισχυρίστηκε πως ο ηθοποιός τού είπε να πάνε στο σπίτι για να κάνουν χρήση ναρκωτικών και να συνευρεθούν με γυναίκες που θα έρχονταν εκεί. Πράγματι πήγαν και, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία του δράστη, ο Σεργιανόπουλος πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και ζήτησε από τον Murtikneli να συνευρεθούν και να έχει εκείνος τον παθητικό ρόλο.

Τότε ο Γεωργιανός βγήκε εκτός εαυτού, πάλεψαν, του απέσπασε το μαχαίρι και τον μαχαίρωσε πάνω από 21 φορές στο λαιμό, την καρδιά και τους πνεύμονες. Ενώ αρχικά καταδικάστηκε σε είκοσι χρόνια κάθειρξης, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, που έγινε τον Ιούνιο του 2013, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Πηγή: enimerotiko.gr