Βασιλακόπουλος: «Είμαστε πλούσιος λαός. Να αφαιρούνται τα πρόστιμα από τη σύνταξη»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σάλος έχει προκληθεί από τις του καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, σχολιάζοντας την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι τάχθηκε υπέρ των αυστηρότερων μέτρων υποχρεωτικότητας για τον εμβολιασμό, με πολύ αυστηρότερα πρόστιμα, διότι αμφιβάλλει πως τα ισχύοντα πρόστιμα θα εισπραχθούν.

Είμαστε ένας πλούσιος λαός, υπάρχουν ήδη 6.000-7.000 υγειονομικοί που αντέχουν να ζήσουν χωρίς μισθό επί 6-7 μήνες.

«Εγώ δεν αντέχω να ζήσω 6 – 7 μήνες χωρίς μισθό, δε βγαίνω. Τι είναι 100 ευρώ για τον άλλο τον πλούσιο… Θα τα δώσει κανείς; Όχι, είμαι σίγουρος. Πιστεύετε ότι θα τα πληρώσει κάποιος ή θα εισπραχθούν; Χρειάζονται “πιο δύσκολα” πρόστιμα “στην πηγή”», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως «αν το πρόστιμο αφαιρείτο από τη σύνταξη αντί για 220.000, θα είχαμε 450.000 με 500.000 εμβολιασμένους».

«Πρέπει να καταλάβουμε ως κοινωνία ότι πώς θα υπάρξει διακοπή μετάδοσης θέλει καθολικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, των παιδιών συμπεριλαμβανομένων (…) 220.000 με 230.000 άνθρωποι άνω των 60 ετών εμβολιάστηκαν με την υποχρεωτικότητα, μας περισσεύουν 300.000 τελείως ευάλωτοι», κατέληξε ο κ. Βασιλακόπουλος.

br