ΕUROVISION: Δεν φαντάζεστε την μεγάλη έκπληξη του Φωκά Ευαγγελινού που φέρνει την Ελλάδα με τη Stefania ψηλά στα προγνωστικά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα μετά και την επίσημη παρουσίαση του τραγουδιού, “Last dance” με τη Stefania (Στεφανία Λυμπεράκη) μόνο δυναμικά δεν ξεκίνησε. Το πρώτο διάστημα, μάλιστα τα προγνωστικά ήταν απογοητευτικά για την τύχη της ελληνικής αποστολής στη φετινή Eurovision που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Όμως, τις τελευταίες ημέρες το κλίμα έχει αλλάξει. Και η Ελλάδα από την 17η θεση των στοιχημάτων βρέθηκε να φιγουράρει τώρα στην πρώτη δεκάδα. Τι ήταν, όμως, αυτό που έφερε την ανατροπή κι έκανε τους φαν του θεσμού να δούνε με διαφορετικό μάτι τη συμμετοχή της Stefania; Η μεγάλη έκπληξη που φέρεται να ετοιμάζει επί σκηνής τον Μάιο ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία της αποστολής μας.

“Με υψηλό ρίσκο και σκηνική εμφάνιση που δεν έχει ξαναγίνει, συμμετέχει η Ελλάδα στην Eurovision 2021” δήλωσαν, πρόσφατα οι Ολλανδοί διοργανωτές του διαγωνισμού. Και μπορεί ο διαγωνισμός να διεξάγεται στις 18, 20 και 22 Μαΐου με τη συμμετοχή 39 χωρών και παρουσία θεατών, όμως κάποιες πληροφορίες για τη σκηνική εμφάνιση των χωρών που συμμετέχουν, έχουν διαρρεύσει. Ανάμεσά τους και της Ελλάδας, με τους διοργανωτές – αν μη τι άλλο – να δείχνουν ενθουσιασμένοι.

Σε σχετικές δηλώσεις του στο ad.nl, ο επικεφαλής της φετινής Eurovision, Twan van de Nieuwenhuijzen, ανέφερε πως θα υπάρξουν εκπλήξεις στη σκηνική παρουσία ορισμένων χωρών δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Φυσικά δεν θα αναφέρω ονόματα, αλλά υπάρχει, για παράδειγμα, μια συμμετοχή που δεν με εντυπωσίασε στην αρχή, αλλά για την οποία ξέρω ότι πρόκειται να αναλάβουν μεγάλο ρίσκο με τη σκηνική τους παρουσίαση. Αυτό θα είναι μια πρόκληση για εμάς. Εάν τα σχέδιά τους λειτουργήσουν, τότε θα είναι κάτι που ξέρω ότι δεν έχει γίνει ποτέ πριν».

Και μπορεί εκείνος να μην ανέφερε το όνομα της χώρας, όμως ήρθε η δημοσιογράφος, Katja Zwart, στο ειδικό podcast της «De Telegraaf» που κάνει για τη Eurovision 2021, να κάνει τις αποκαλύψεις, αναφέροντας πως η Stefania ετοιμάζει μία «μοναδική σκηνική εμφάνιση».

Η ελληνική μυθολογία στη σκηνή της Eurovision;

Έτσι, αυτό αποδείχθηκε αρκετό ώστε το «Last Dance» δια χειρός Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn να ανέβει θέσεις. Όσο για τον έμπειρο Φωκά Ευαγγελινό (μην ξεχνάμε πως ήταν στη “χρυσή” ομάδα που έφερε την πρωτιά για την Ελλάδα στο θεσμό, με την Έλενα Παπαρίζου το 2005), λέγεται πως η έκπληξη που ετοιμάζει, έχει να κάνει με την ελληνική μυθολογία και δουλεύει πυρετωδώς πάνω σε έναν ελληνικό μύθο! Μάλιστα, ο ίδιος και η ομάδα του έχουν βάλει ψηλά τον πήχη και δουλεύουν ασταμάτητα, ώστε να πετύχουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα που θα γράψει – γιατί όχι; – τη δική του ιστορία στον πολύχρονο θεσμό.

Δυνατό χαρτί και η Stefania

Από την αρχή που έγινε γνωστό το όνομα της νεαρής τραγουδίστριας, όλοι συμφώνησαν πως αποτελεί bonus το γεγονός ότι ο διαγωνισμός διεξάγεται στην Ολλανδία, όπου ζει η όμορφη Stefania.

Μάλιστα, έχει πολλούς φαν στη χώρα, είναι ιδιαίτερα αγαπητή και όλοι αναγνωρίζουν το ταλέντο της. Επιπλέον, είναι ένα επικοινωνιακό κορίτσι – που σίγουρα και αυτό παίζει το ρόλο του σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό -, ενώ ξέρει καλά πώς να κινηθεί on stage.

Ακούστε το τραγούδι της Ελλάδα, Last Dance