Tα τελευταία τηλεοπτικά λεπτά του Γιώργου Καραϊβάζ, λίγο πριν τη δολοφονία του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Απόσπασμα από την τελευταία εμφάνιση του δημοσιογράφου, λίγο πριν πέσει θύμα δολοφονικής επίθεσης.

Στο τηλεοπτικό στούντιο της εκπομπής του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» βρισκόταν ο Γιώργος Καραϊβάζ, λίγο πριν τη δολοφονία του σε ενέδρα, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Το τελευταίο του ρεπορτάζ αφορούσε ένα άλλο έγκλημα που συγκλόνισε τις τελευταίες ημέρες το Πανελλήνιο, τη διπλή δολοφονία δύο αδελφών στη Μακρινίτσα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην επίσημη ενημέρωση που είχε ζητήσει από την αστυνομία, όσον αφορά στην υπόθεση.

Περιγράφοντας το ιστορικό της υπόθεσης, ο Γιώργος Καραϊβάζ εξήγησε ότι από τις 15 Ιανουαρίου υπήρχε εισαγγελική παραγγελία για ψυχιατρική εξέταση του κατηγορούμενου για τη διπλή δολοφονία, μετά από αίτημα της συζύγου του. Οδηγήθηκε στον ψυχίατρο στις 21 Ιανουαρίου. Ο ειδικός του έδωσε οδηγίες και επιφυλάχθηκε για την οριστική γνωμάτευση περί της αναγκαστικής ή μη νοσηλείας του.

Το τελευταίο ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ

Έκτοτε δεν υπήρξε καμία ενέργεια, με τον δημοσιογράφο να ασκεί κριτική στις αρχές, κάνοντας λόγο για παραλείψεις. «Κάποιος θα πρέπει να απολογηθεί στη μνήμη αυτής της γυναίκα, γιατί είχε κινήσει τι διαδικασίες ψυχιατρικής εξέτασης και μόλις τον είδε έξω από το σπίτι ενημέρωσε την Άμεση Δράση. Κατάλαβε την πρόθεσή του ότι πήγαινε να τους σκοτώσει», είπε στον αέρα της εκπομπής. Μόλις τελείωσε τη δουλειά του επέστρεψε σπίτι του, περίπου στις 14:15. Εκεί δύο άνδρες που επέβαιναν σε σκούτερ του είχαν στήσει ενέδρα, αδειάζοντας πάνω του μια γεμιστήρα.

Γιώργος Καραϊβάζ: Ποιος ήταν ο δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ξεκίνησε την καριέρα του από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ενώ για πολλά χρόνια ήταν στον ΑΝΤ1, στο αστυνομικό ρεπορτάζ, το οποίο χαρακτήρισε «τηλεοπτικό σπίτι» του όταν αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2017.

Λίγο αργότερα ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Star και με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Είχε τη δική του ιστοσελίδα, το bloko.gr. Ήταν παντρεμένος με ένα παιδί, το οποίο είναι 19 ετών.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα το σάιτ είχε ανανεωθεί. Ο ίδιος έγραφε: «Το bloko.gr στην αφετηρία μιας νέας εκκίνησης. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αναγνώστες μας που με συνέπεια, υπομονή και ουσιαστική συμβολή ενισχύουν την προσπάθεια που ξεκινήσαμε τα τελευταία χρόνια.

Μένοντας αδιαπραγμάτευτα πιστοί στα ιδεώδη μας, (το διαπιστώσατε άλλωστε μέσα από πολλές συγκρούσεις που όμως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οφέλησαν εαυτούς και αλλήλους), αλλάζουμε όψη και κόψη προκειμένου να γίνουμε πιο «φιλικοί» στο αναγνωστικό κοινό, εκσυγχρονίζοντας το λειτουργικό πλαίσιο και θωρακίζοντας ακόμη περισσότερο από κακόβουλες επιθέσεις. Κι επειδή η αλλαγή είναι μόνο σε επίπεδο αναφοράς εικόνας, παραπέμπουμε σε ότι αποτέλεσε το γενεσιουργό καταστατικό και καταστασιακό μας χάρτη. svg%3E

«Οι καιροί ου μενετοί», είχε αποφανθεί ο Περικλής μιλώντας στους Αθηναίους. Ειδικά στην εποχή μας, οι καιροί αποδεικνύονται ανυπόμονοι και ταχύτατα εναλλασσόμενοι.

Πιο εξειδικευμένα, οι συσχετισμοί και οι προοπτικές στο τομέα της ενημέρωσης αλλάζουν με δαιμονιώδη ρυθμό και το διαδίκτυο αφενός αποτελεί μία ανοιχτή πηγή σ’ ένα κλειστοφοβικό κι εσωστρεφές περιβάλλον, αφετέρου διεκδικεί περγαμηνές ενός από τα πλέον πρόσφορα μέσα πληροφόρησης.

Στερείται όμως στέρεου εποικοδομήματος, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση αντιπροσωπεύεται από την αξιοπιστία και την καλή- δημιουργική πρόθεση.

Αυτό το παραπάνω σύμπλοκο της αιτιώδους συνάφειας υπήρξε το κυρίαρχο κίνητρο που μας οδήγησε στην απόφαση, μαζί με ομάδα φίλων και συνεργατών, να επιχειρήσουμε να εντυπώσουμε το δικό μας αποτύπωμα στην ειδησεογραφία και στα τεκταινόμενα στα Σώματα Ασφαλείας.

Και θα το επιχειρήσουμε μακριά από δεσμεύσεις κι εξαρτήσεις με επώνυμες υπογραφές, σχόλια και παρεμβάσεις για τα καλώς και για τα κακώς κείμενα. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του bloko.gr, κι αυτές τις αρχές θα επιχειρήσουμε να υπηρετήσουμε με απαρέγκλιτη πίστη».