Έλενα Μπουζαλά: Το συγκινητικό μήνυμα μιας νικήτριας στη μάχη με τον Καρκίνο του Μαστού


– Η Έλενα Μπουζαλά συγκίνησε όλους τους τηλεθεατές με το μήνυμα που έστειλε για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του μαστού

– Δείτε παρακάτω το απόσπασμα 

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ, Έλενα Μπουζαλά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού ξεκίνησε την εκπομπή της «Αθλητική Κυριακή» με ένα ιδιαίτερα εμψυχωτικό μήνυμα για τις γυναίκες.

Η ίδια έχοντας δώσει μάχη με τον καρκίνο του μαστού και όντας πλέον νικήτρια, θέλησε με το μήνυμά της να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία των προληπτικών εξετάσεων και της έγκαιρης διάγνωσης. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής:

«Ως κάποια που έχω ζήσει την εμπειρία, θέλω να πω μόνο δύο πράγματα: Το πρώτο είναι πρόληψη, πρόληψη, πρόληψη. Κάνουμε τις εξετάσεις μας τακτικά και ευλαβικά. Γιατί η έγκαιρη διάγνωση, κυριολεκτικά σώζει ζωές.

Το δεύτερο είναι ότι δεν το βάζουμε ποτέ κάτω, ακόμα και όταν αισθανόμαστε ότι δεν αντέχουμε άλλο. Γιατί η πραγματική δύναμη δεν έρχεται από αυτά που μπορούμε να κάνουμε, αλλά, ξεπερνώντας αυτά που πιστεύαμε ότι δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε. Όλες φοβόμαστε, η ελπίδα όμως, είναι ισχυρότερη από τον φόβο.

Και μια συμβουλή προς τους άντρες: Μην αφήσετε πότε τη γυναίκα σας μόνη της να περάσει μία τέτοια δοκιμασία, σταθείτε δίπλα της. Καμιά γυναίκα, δεν πρέπει να το περάσει μόνη της αυτό