Ξέσπασε και εμφύλιος δημοσιογράφων στο MEGA

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο εμφύλιος του Μεγάλου Καναλιού μεταφέρθηκε από τους μεγαλομετόχους στους δημοσιογράφους.

Στη Γενική Συνέλευση της περασμένης Τρίτης υπήρξε μια άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση μεταξύ των δημοσιογράφων που έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες.

Σύμφωνα με το Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, όλα συνέβησαν παρουσία του υπό παραίτηση επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών, Θανάση Ανδρεούλη και του διευθυντή προσωπικού, Γιάννη Πουργάλη.

Ενδεικτικό του απόλυτου διχασμού ήταν και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που οδήγησε στη στάση εργασίας. Από τους παριστάμενους δημοσιογράφους, 29 ψήφισαν υπέρ της πιο δυναμικής πρότασης για στάση εργασίας, ενώ 26 ήταν εκείνοι που ψήφισαν υπέρ της αναμονής για μια εβδομάδα και της 24ωρης απεργίας για την προσεχή Τετάρτη. Ταυτόχρονα, τέσσερις δημοσιογράφοι ψήφισαν «λευκό», καθορίζοντας με τη στάση τους το αποτέλεσμα.

Στην ομάδα των «σκληρών» συντάχθηκαν η Μίνα Καραμήτρου, η Ειρήνη Ανδρουλάκη και τα πολύ παλιά στελέχη του καναλιού, Λίτσα Δελλή και Δ. Μαθιόπουλος. Υπέρ της μετριοπαθούς στάσης τάχθηκαν ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, ο Δημήτρης Τάκης, αλλά και σύσσωμο το αθλητικό τμήμα του σταθμού.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης σημειώθηκε ένταση και σκληρή ανταλλαγή επιχειρημάτων με μοναδικό κοινό σημείο αναφοράς τις επιθέσεις εναντίον του Μανώλη Καψή και του Νίκου Πεφάνη, για τους οποίους ειπώθηκε ότι με ψεύτικες υποσχέσεις υποχρέωσαν τους εργαζόμενους να δεχθούν μειώσεις μισθών και τώρα κινδυνεύουν να βρεθούν άπαντες και χωρίς δουλειά αλλά και χωρίς αποζημιώσεις, σε περίπτωση λουκέτου.

topontiki